Af van ActiveX en over op de Connector!

Een tijdje geleden hebben wij onze klanten geïnformeerd over het downloaden van de Connector. Voorheen logde je in via www.easyflex.net met Internet Explorer en de ActiveX. Dit zal gaan veranderen. Gebruik je de ActiveX nog om in te loggen in je Easyflex omgeving? Lees dan onderstaand artikel goed door.

Waarom geen ActiveX meer?

De ActiveX wordt gedownload wanneer je met Internet Explorer inlogt via www.easyflex.net. Microsoft adviseert alle bedrijven om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer (IE). De browser is namelijk verouderd en alle nieuwe software wordt niet meer getest in IE. Dit geldt ook voor Easyflex. Per 2021 zullen wij stoppen met het ondersteunen van de ActiveX en IE.

Wat is het alternatief?

Om zo veilig én makkelijk mogelijk in te loggen, hebben wij de Connector gemaakt. De Connector is een programma waarmee je direct kunt inloggen in je Easyflex omgeving. Wanneer je de Connector downloadt, wordt er een pictogram op je bureaublad geplaatst. Hiermee kun je eenvoudig inloggen zonder gebruik te maken van IE of afhankelijk te zijn van je browser.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe Connector?

In de nieuwe Connector zit een auto-update ingebouwd. Dit betekent dat je niet telkens de (nieuwere) versies van de Connector hoeft te downloaden. Deze wordt namelijk automatisch ge-update naar de nieuwste versie. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de Connector te installeren als je geen beheerdersrechten hebt. Voorheen had je hier een (systeem)beheerder voor nodig. Nu download je de Connector eenvoudig zelf door tijdens de installatie bij ‘Geavanceerd’ te kiezen voor ‘Alleen voor uzelf installeren’. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwere versie die goed werkt op hoge resolutie schermen.

Wat verandert er nog meer?

Ook het uiterlijk van Easyflex zal gaan veranderen in 2021! De look en feel van de applicatie krijgt een moderne twist met ronde, lichte lijnen en het kleurpalet van ons mobiele frontofficeportaal EF2Go.

Waar vind ik de Connector?

De Connector vind je op onze downloadpagina. Hier vind je zowel de nieuwe als de oudere versie van de Connector terug.

Nieuwsbrief