‘De software van Easyflex is cruciaal voor ons succes’

Zorgeloos verlonen betekent zorgeloos ondernemen: ‘De software van Easyflex is cruciaal voor ons succes’

De uitzendkrachten van Anetwerk zijn met zorg aan het werk. De zekerheid van zorgeloos verlonen stelt ze in staat om zich te focussen op hun kerntaken. Voor eigenaar Vincent Wedekind is de kracht van Easyflex dan ook duidelijk: “Ze zijn cruciaal voor het succes van Anetwerk. Of het nu gaat om verloning, facturatie, reverse billing of de planning; Easyflex beheert onze processen.”

Uitzendkrachten faciliteren
Anetwerk helpt uitzendkrachten het beste uit zichzelf te halen, zodat de zorgorganisaties waarvoor zij werken verzekerd zijn van mensen die hun werk met volle aandacht en inzet doen. Het faciliteren van de uitzendkrachten is waar Vincent zich dagelijks hard voor maakt. De software van Easyflex speelt daar een steeds belangrijkere rol in. “Toen ik Anetwerk overnam, maakten ze al gebruik van Easyflex. De mogelijkheden van het pakket werden echter nog niet voldoende benut. Ik ben druk bezig geweest met het opnieuw inrichten, zodat we Easyflex gebruiken zoals het bedoeld is.”

Ontwikkelen in cocreatie
In de praktijk kwamen er bij Anetwerk behoeften naar boven waar Easyflex nog niet in voorzag. Vincent besloot daarop contact te zoeken met Easyflex, om samen te kijken waar de software doorontwikkeld kon worden. “Een win-win”, vertelt hij. “Easyflex wordt vanuit de praktijk gevoed met wensen en behoeften. En wij krijgen de software die onze organisatie nodig heeft.” Ontwikkelen in cocreatie is inmiddels een tweede natuur voor Easyflex. Niet alleen met Anetwerk, maar met een bredere selectie van uitzendbureaus wordt samen opgetrokken.

Uitzendsoftware die een uitzender nodig heeft
“Als je uitzendsoftware maakt, moet je uitzendsoftware maken die een uitzender nodig heeft”, vindt Vincent. “Binnen Easyflex vond er de afgelopen jaren een cultuuromslag plaats. De blik is nu veel meer naar buiten gericht.” De ondernemer spreekt het nog niet uit of hij ziet een appje binnenkomen van een teamleider van Easyflex. “Of ik even wil meekijken en een functionaliteit kan testen die klaarstaat in het ontwikkelportal. Het is gaaf om te zien hoe we samen ideeën omzetten in producten.”

Slimmere concurrentie
Vincent steekt veel tijd in de samenwerking met Easyflex. Daar plukt hij met Anetwerk de vruchten van. Maar is hij niet bang om tegelijkertijd de concurrentie slimmer te maken? “De concurrentiestrijd win je niet met software, maar met het hart van je organisatie”, zegt hij stellig. “Software is cruciaal voor het succes van onze organisatie, maar het blijft een ondersteunend middel.”

‘Bakken met klachten’
Vincent vertelt over wat Easyflex zijn organisatie in de praktijk brengt: “Voorheen ontvingen onze uitzendkrachten en zzp’ers hun planning via WhatsApp. Je moet je voorstellen dat we honderden diensten per week plannen, dus dat was geen wenselijke situatie. Vervolgens hadden we een urensysteem van een andere leverancier en moesten onze uitzendkrachten daarin zelf hun uren invullen, die wij controleerden, in Easyflex plaatsten en factureerden.” Het gevolg laat zich raden: “Gedoe met de facturatie, bakken met klachten van klanten en uitzendkrachten, en lijsten vol correcties”, vat Vincent het samen.

Zorgeloze verloning, foutloze facturatie
Gelukkig ligt deze tijd achter Vincent en Anetwerk: “Nu de nieuwe planningen zijn geïntroduceerd in Easyflex2Go (EF2GO), worden binnenkomende diensten automatisch verwerkt in het systeem. De software bepaalt op basis van de profielen van onze uitzendkrachten wie waar het beste aan de slag kan, waarna onze planner voor de finetuning zorgt. Daardoor worden de diensten nu veel beter verdeeld.”

Niet alleen de planning, ook de verloning en facturatie verlopen vanzelf. “Onze uitzendkrachten en zzp’ers draaien hun diensten en leveren kwaliteit, maar hoeven daaromheen niets te doen. Alles staat ingevuld en door de reverse billing hoeven zzp’ers zelfs hun eigen facturen niet te maken.” Voor de klanten van Anetwerk geldt hetzelfde: “Op voorhand hebben we alles met elkaar afgestemd, zodat de facturatie foutloos is.”

Easyflex als ontzorger
“Als Anetwerk willen we niet alleen onze klanten, maar zeker ook onze uitzendkrachten een zorgeloze ervaring bieden”, neemt Vincent ons mee in zijn visie. “Van de onboarding tot en met de facturatie. Easyflex helpt mij bij dat verhaal door de uitzendkrachten volledig te ontzorgen. Wij geven tijdens de onboarding een goed beeld van het Easyflex-pakket, vervolgens gebeurt vrijwel alles geautomatiseerd. Zo halen we niet alleen mensen binnen, maar binden we ze ook aan onze club.” Regelmatig krijgt Vincent te horen dat uitzendkrachten trouw zijn aan Anetwerk vanwege de leuke projecten, maar ook omdat alles eromheen vertrouwd en zorgeloos is.

Zorgeloos voordat er zorgen zijn
Het zorgeloos werken met Easyflex biedt de medewerkers van Anetwerk de ruimte om zich bezig te houden met de juiste match en het persoonlijke contact met klanten, uitzendkrachten en zzp’ers. “Easyflex is op heel veel fronten ondersteunend”, zegt een tevreden Vincent. Naast de eerder genoemde voordelen, gebruikt Anetwerk ook de kracht van de data die Easyflex genereert: “Op basis van het inzicht dat wij in klantdata hebben, kunnen we voorspellen welke behoeften er ontstaan en daar preventief op schakelen.” Om te concluderen: “Zorgeloos voordat er überhaupt zorgen kunnen ontstaan.”

Wil jij net als Vincent meer uit je marge én je mensen halen?
De uitzendsoftware van Easyflex maakt complex werk eenvoudig. Wij vertellen je er graag meer over. Klik hier om een afspraak met ons in te plannen.

Nieuwsbrief