Feestdagen doorbetalen wordt een feest!

Feestdagen doorbetalen wordt een feest!

Het is weer zover! De feestdagen komen eraan. Je weet dat ze komen maar elk jaar weer voel je een sprankje van paniek; wat nu? Wie hebben er gewerkt? En wie hebben er de afgelopen 13 weken op die dag gewerkt? En hoeveel uur hebben ze dan gemiddeld gewerkt?

Gelukkig kun jij je tijd in deze korte werkweken goed benutten. Verlies geen tijd met het handmatige berekenen van de hoeveelheid uren die je je flexwerkers doorbetaald.

Hoe doe je dat? Met een overzicht uit Easyflex! En nee, je hoeft geen wiskundig meesterwerk te produceren. Je upload simpelweg een Excel-bestand op de Flexportal Hieruit krijg je een overzicht met daarop het gemiddeld aantal uur pér flexwerker en pér dag.

Dat is handig! Meteen aan de slag? Bekijk deze tutorial waarop de stappen te zien zijn. Geen geluid op je pc? Hieronder staat alles stap voor stap uitgelegd.

De tutorial en procesbeschrijving vind je ook in het online handboek.

1. Overzicht urendeclaraties verwerkt

Maak het ‘Overzicht urendeclaraties verwerkt’ aan. Dit kan vanuit Backoffice of Frontoffice. Geef hier zelf als datum een periode van 13 weken in.

Geef hierna aan voor welke componenten je de uren wilt zien. Selecteer de componenten ‘Loon normale uren’ en ‘Onregelmatige uren’ . Kijk zelf of je andere componenten zoals ‘Loon leegloop’ en ‘Loon arbeidsongeschiktheid’ mee wilt nemen in je berekening. Filter eventueel op locatie of maak het overzicht aan voor de hele werkmaatschappij.

2. Export opslaan

Als het overzicht Gereed is sla je het exportbestand op in een map op jouw pc. Vanuit ‘Exporteren en printen’ zet je alleen het vinkje aan bij ‘Exportbestand aanleveren’. Kies hierna de locatie op je pc door op het icoontje te klikken. Wanneer je hierna kiest voor ‘Uitvoeren’ wordt het bestand in deze map opgeslagen.

3. Importeren op de Flexportal

Ga naar http://powertools.flexportal.nl. Voer hier je gegevens in. Kies voor het importeren van een bestand en selecteer het zojuist opgeslagen exportbestand. Je ontvangt hierna in je mailbox een Excel-bestand met hierop per flexwerker het gemiddeld aantal uur voor maandag t/m zondag.

Bekijk de dag waarop het een feestdag is geweest. Dit is het gemiddeld aantal uur dat je in kunt geven in Easyflex.

Let erop dat je feestdagen voor flexwerkers met beding ingeeft onder de kolom FD. Voor flexwerkers met een arbeidsovereenkomst geef je dit in onder het looncomponent ‘Doorbetaling FD/KV’.

Wist je dat…

Je de Flexportal PowerTools ook kunt gebruiken voor het berekenen van de doorbetaling bij ziekte?

Houd rekening met…

De Flexportal PowerTools maken altijd een berekening van 13 weken. Wanneer je hiervan af wilt wijken i.v.m. de opgegeven periode in CAO kun je dit handmatig terugrekenen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Flexportal via 085–4016371 of servicedesk@flexportal.nl

Nieuwsbrief