Gebruik Easyflex in Internet Explorer 7 en 8 binnenkort niet meer mogelijk

Gebruik Easyflex in Internet Explorer 7 en 8 binnenkort niet meer mogelijk

Steeds vaker geeft Microsoft aan de ondersteuning van verouderde versies van hun software te staken. Binnenkort kan Easyflex gebruik via verouderde browsers (IE 7 en 8) uit veiligheidsoverwegingen niet langer ondersteunen.

Microsoft geeft aan dat het ondoenlijk is om tot in lengte van dagen in zoveel verschillende versies van hun producten support te leveren. Ze beginnen eerst met het afbouwen van de ondersteuning, om het product vervolgens niet langer van updates en support te voorzien. Dit houdt echter in dat er ook geen veiligheidsupdates meer worden uitgebracht.

Het is al even bekend dat er meerdere ‘gaten’ zitten in de beveiliging van Internet Explorer versie 7 en 8. Deze ‘gaten’ of bugs worden niet meer verholpen. In theorie zou het middels één van deze ‘gaten’ mogelijk zijn om schadelijke software op de pc te installeren.

Easyflex en Windows+Internet Explorer
Easyflex is een web-applicatie die op dit moment alleen binnen Windows en Internet Explorer kan worden uitgevoerd. Dit zijn beiden diensten van Microsoft, waarbij we afhankelijk zijn van de dienstverlening die Microsoft biedt.

Zijn er risico’s?
Easyflex zelf is een veilige omgeving en is niet gevoelig voor de ‘gaten’ in de verouderde systemen, maar schadelijke software die via de gaten op je pc geplaatst kan worden, kan wel een risico vormen als je pc van afstand wordt overgenomen of als er wordt meegekeken. Dit hoeft niet alleen te gebeuren door het bezoek van bonafide sites, maar kan ook gebeuren bij bezoek aan onschuldig ogende websites. Helaas zijn virusscanners hier niet altijd op beducht.

Easyflex heeft onder andere Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Helderheid als waarden. Vanuit die waarden vinden we het belangrijk dat we onze gebruikers op de hoogte brengen van dergelijke (mogelijke) gevaren.
Zo kunnen we zien dat Easyflex bij sommige gebruikers nog in verouderde systemen draait. Zowel in Windows XP en Vista als Internet Explorer 6,  7 en 8. Aan deze gebruikers willen we adviseren om hun systemen te upgraden, danwel te vernieuwen. In het onderstaande schema zie je per systeem ons advies. Internet Explorer 11 is op dit moment de omgeving waarbij Microsoft de meeste ondersteuning biedt.

Systeem Verouderde browser Advies Aangeraden browser
Windows XP, Server 2003, Vista Internet Explorer 7, 8 Overstappen naar Windows 10 Internet Explorer 11
Windows Server 2008, windows 7 Internet Explorer 9, 10 Internet Explorer 11
Windows 8 of 8.1 nvt nvt Internet Explorer 11
Windows 10 Nvt Nvt Internet Explorer 11

Wat kan ik eraan doen?    
Waar mogelijk adviseren we je om je browser direct te upgraden. Als je dit niet zelf kunt, of via een terminal server werkt, raden we je aan om contact op te nemen met je systeembeheerder.

Wil je meer lezen over de ondersteuning van Windows versies door Microsoft? Kijk dan hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

Vanaf 1 januari 2018 zal het niet meer mogelijk zijn om Easyflex te draaien in Internet Explorer 7 en 8.

Nieuwsbrief