Hoe verloon en factureer ik per locatie?

Hoe verloon en factureer ik per locatie?

Heb je meerdere locaties in Easyflex? Worstel je met het wel of niet verlonen van je werkmaatschappij? Nu verloon je in Easyflex per locatie. Dat is makkelijker dan je denkt! In dit artikel lees je alles over verlonen en factureren per locatie en hoe je het overzicht ´Verlonen/ factureren urendeclaraties’ per locatie beschikbaar stelt.

Je maakt nu wekelijks het overzicht ‘Verlonen/factureren urendeclaraties’ bij ‘Backoffice > Overzichten’ aan. Alle geaccordeerde urendeclaraties gaan mee in het verloningsproces als je de optie ‘Verlonen’ aanvinkt. Bij de facturatie heb je de keuze uit wekelijks, 4-wekelijks en maandelijks. Heel eenvoudig.

Nu verloon of factureer je ook voor één specifieke locatie!

Hoe stel je in dat het overzicht per locatie wordt aangemaakt?
Het overzicht ‘Verlonen/factureren urendeclaraties’ maak je beschikbaar voor het niveau ‘Locatie’ bij ’Beheer > Aansturing overzichten’. Selecteer het overzicht en vink de optie ‘Locatie’ aan bij ‘Backoffice’.

Autorisatierol koppelen?
Het koppelen van een autorisatierol kan nu ook. Je mag alleen een overzicht per locatie aanmaken als je die rol hebt.

Hoe bepaal je de locatie?
Stel: je hebt een flexwerker van de locatie Breda en deze werkt bij een relatie van de locatie Eindhoven. Voor de verloning kijkt Easyflex naar de locatie waar de flexwerker aan gekoppeld is. In dit geval Breda. Voor de facturatie kijkt Easyflex bij welke locatie de relatie is vastgelegd. In dit voorbeeld is dat Eindhoven.

Let op! Als je naar een afwijkende debiteur factureert kijkt Easyflex altijd naar de locatie waar de afwijkende debiteur aan gekoppeld is.

Eén aparte urendeclaratie verlonen, kan dat?
Jazeker! Je voert bijvoorbeeld urendeclaraties in en één flexwerker vraagt of hij zijn salaris alvast kan ontvangen. Herkenbaar? Zeker en vast, zouden onze zuiderburen zeggen. Wat doe je? Zet je de andere urendeclaraties op wachten?

Je lost dit gemakkelijk op door de betreffende urendeclaratie van de flexwerker erbij te pakken. Accordeer deze en klik bij de loonafrekening op ‘Direct afwikkelen voor alle loontijdvakken’. Zodra je op ‘Ok’ klikt, wordt de urendeclaratie direct verloond maar niet gefactureerd. De facturatie vindt plaats zodra je het overzicht ‘Verlonen/factureren urendeclaraties’ aanmaakt.

Om de optie ‘Direct afwikkelen voor alle loontijdvakken’ te kunnen kiezen, stel je deze eerst beschikbaar bij ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Loonproces’.

Heb je toch nog een vraag over het verlonings- of facturatieproces in Easyflex? Neem dan contact op met het Service Center.

Nieuwsbrief