Koppel Easyflex aan je website

Koppel Easyflex aan je website

Het gebruik van de webservice en webpageservice kan je een heleboel tijd besparen. Deze automatisch koppeling met je website kan namelijk een deel van je werkzaamheden overnemen! Maar wat houden deze termen, webservice en webpageservice, precies in? En wat kun je er nou eigenlijk mee?

De mogelijkheden van de web(page)service
Met de webservice en webpageservice kan verschillende data uit Easyflex geïntegreerd worden in jouw eigen website. Het gaat dan om de volgende gegevens die je uit Easyflex kunt halen, of juist naar Easyflex kunt versturen:

 • Vacatures
  Met de vacaturemodule is het mogelijk om werkzoekenden op jouw website te laten zoeken binnen de openstaande vacatures van je relaties. Een kandidaat kan hierbij alle detailinformatie van de vacature raadplegen, die je vastlegt in de aanvraag in Easyflex. Ook kan de kandidaat direct reageren op een vacature en zijn persoonsgegevens invullen.
  Deze gegevens komen vervolgens in Easyflex binnen als ‘vacaturereactie’.
 • Online urenportaal voor de flexwerker en/of relatie
  Via een online urenportaal op je website kunnen flexwerkers en relaties  gewerkte uren invoeren, ingebrachte uren raadplegen en documenten zoals loonspecificaties, jaaropgaven en facturen downloaden. Wil je het voor de flexwerker nóg gemakkelijker maken? Laat hem dan zijn uren invullen via Flexwrapp! Wil je meer weten over de app? Lees dan eens dit artikel.
 • Online inschrijvingen
  Met de inschrijfmodule is het mogelijk om kandidaten zichzelf in te laten schrijven bij jouw bedrijf.
  De kandidaat kan zijn persoonsgegevens, gevolgde opleidingen, werkervaringen en vaardigheden opgeven. Tevens kan de kandidaat direct een pasfoto en een CV meesturen. Deze module bespaart je enorm veel tijd met het inschrijven van kandidaten, omdat je de gegevens en het CV automatisch kan laten verwerken in Easyflex.

En wat is dan het verschil tussen de webpageservice en de webservice?

Webpageservice
Easyflex heeft standaard webpagina’s ontwikkeld die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een website. Er wordt gebruik gemaakt van een format dat ontwikkeld is door Easyflex. Middels een stylesheet kan  jouw webdesigner de lay-out, zoals de kleuren, aanpassen.

In het online handboek (Downloads > Easyflex documenten) kun je de documentatie ‘Webpageservices Easyflex’ raadplegen. Dit is een technisch document en bedoeld voor webdesigners die de Easyflex webpageservice willen integreren in jouw website. Het document geeft inzicht in de werking van de Easyflex webpageservice en beschrijft de opbouw van de pagina’s. Voor het gebruik van de Easyflex webpageservice is per werkmaatschappij in Easyflex een eenmalige vergoeding verschuldigd.

Webservice
Met de webservice kun je jouw webdesigner zelf pagina’s laten ontwikkelen. Hierbij maak je geen gebruik van de standaard webpagina’s en stylesheets van Easyflex en kun je de pagina’s naar eigen wens bouwen. Met behulp van de door Easyflex ontwikkelde webservice-operaties kunnen de gegevens welke in de Easyflex database zijn opgeslagen, worden geraadpleegd. Ook voor de webservice is er een technisch document beschikbaar in het online handboek (Downloads > Easyflex documenten). Dit document is gericht op ontwikkelaars die via SOAP een applicatie of website willen koppelen aan Easyflex. Aan het gebruik van de webservice zijn geen kosten verbonden.

Vragen over de web(page)service?
Voorheen was het mogelijk om je vragen via een ontwikkelaarsforum te stellen. Sinds 1 juli hebben wij dit forum vervangen door een e-mailadres waar ontwikkelaars vragen kunnen insturen. Vragen over de web(page)service kunnen gemaild worden naar: webservice@easyflex.nl. Op deze manier helpen wij je op persoonlijke wijze zo snel mogelijk verder. Vermeld wel het volgende in de mail:

 • Voor welke Easyflex klant de webservice aangeroepen wordt
 • Wat je probeert te realiseren met de webservice
 • Welke SOAP-call je hiervoor gebruikt
 • Hoe de HTTP-body die verstuurd wordt eruit ziet
 • Welke problemen je hierbij ondervindt
Nieuwsbrief