Nieuw overzicht ‘Gewerkte weken’ beschikbaar

Nieuw overzicht ‘Gewerkte weken’ beschikbaar

Hij stond al enige tijd bovenaan ons lijstje en nu mogen wij hem afstrepen. Het overzicht ‘Gewerkte weken’ is beschikbaar in Easyflex!

Vraagt je relatie een overzicht van zijn flexwerkers en de week van de fase waarin ze zich nu bevinden? Hebben bepaalde flexwerkers na 52 weken recht op een periodiek of na 26 weken recht op een scholingsgesprek? Maak dan nu het overzicht ‘Gewerkte weken’ aan.

Hoe werkt het?
1. Stel het overzicht beschikbaar bij ‘Beheer > Aansturing overzichten’. Dat kan bij ‘Mijn gegevens’, ‘Frontoffice’ en ‘Backoffice’.
2. Maak het overzicht ‘Gewerkte weken’ bij voorkeur aan voor een selectie van flexwerkers (Flexwerkers uit match).
3. Maak eerst een match bij ‘Frontoffice > Matching’. Kies bij selectie voor ‘Flexwerker (handmatig)’. De selectiecriteria voor de match kun je zelf bepalen. Bijvoorbeeld een match met je actieve flexwerkers.
4. Selecteer de match bij het overzicht ‘Gewerkte weken’.
5. Kies voor een ‘Detail’ of ‘Totalen’ overzicht.
6. Kies je voor verwerkingswijze ‘Detail’, dan wordt elke gewerkte week afzonderlijk op het overzicht vermeld. Kies je voor ‘Totalen’, dan toont het overzicht het totaal aantal gewerkte weken.
7. Het rapport bestaat uit een PDF en CSV bestand.

Tips & tricks
– Wil je het overzicht voor één flexwerker aanmaken? Geen enkel probleem. Je maakt een match en voegt één flexwerker toe.
– Wil je het overzicht wekelijks in je mailbox ontvangen? Stel in dat het overzicht wekelijks naar je gemaild wordt.
– Het is niet nodig om de match wekelijks opnieuw aan te maken. Zet simpelweg het vinkje aan bij de optie ‘Match opnieuw starten’.
– Alle urendeclaraties met de status ‘Urendeclaratie ontbreekt’ worden meegenomen in de wekentelling. Je kunt in ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Declaraties’ instellen dat urendeclaraties na het verstrijken van het ingevoerde aantal dagen automatisch komen te vervallen en niet meer meetellen in de wekentelling van de flexwerkers.
– Maak het overzicht aan voor ‘Flexwerkers uit match’. Als je kiest voor alle flexwerkers, dan kan het lang duren voor het overzicht klaar is.

Let op!
Dit overzicht is niet bedoeld om te signaleren op fasewijzigingen, maar toont de gewerkte weken van de flexwerkers. Wil je weten wanneer je flexwerker overgaat naar de volgende fase? Maak dan het overzicht ‘Signaleringen’ aan.

Wil je meer informatie over het overzicht ‘Gewerkte weken’? Kijk dan in het online handboek.

Nieuwsbrief