Belangrijk nieuws StiPP pensioen

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) regelt de pensioenregeling voor de flexbranche. De StiPP had als stichting altijd het belang (en pensioen) van de flexwerker, niet het behalen van winst. Maar wat verandert er vanaf 1 januari 2018 als de pensioenuitvoering van StiPP door PGGM zal worden overgenomen?

PGGM maakte onlangs bekend de StiPP over te nemen. Maar over de strekking van de veranderingen is nog weinig bekend. De manier van aanleveren van de pensioengegevens zal veranderen, maar PGGM heeft nog geen informatie beschikbaar op welke wijze de aanlevering plaats moet gaan vinden.

StiPP gaat binnenkort interpretatie kwesties gaat verduidelijken. Zowel klanten als softwareleveranciers worden hierover gelijktijdig geïnformeerd. Tot die tijd is niet bekend of en welke wijzigingen er eventueel in Easyflex nodig zijn.

Wat wel bekend is, is dat het boetebeleid van StiPP strenger wordt. Het is belangrijk dat je PDO bestanden tijdig aanlevert en de premienota’s tijdig betaalt. Check de uiterste aanleverdata op www.stipppensioen.nl

Er zijn nu vooral veel vragen en tot op heden nog geen antwoorden. Volgens PGGM mag informatie verwacht worden in november of december.

Meer nieuws

  • Drastische wijziging Wet minimumloon
    Per 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Naast de gebruikelijke verhoging wijzigt de wet op ...
  • Stel het LKV goed in voor 2018
    Met ingang van 1 januari 2018 vervangt het LKV de huidige premiekortingen. Het is belangrijk dat je dit voor de eerste loonaangift...
  • Wat moet je weten voor 2018?
    Ben jij al op de hoogte van de nieuwe minimumlonen en de nieuwe wetten en regels? Wil je onze handige tips weten? Lees dan verder!