Nieuwste updates: A1 verloning & E-facturatie!

Nieuwste updates: A1 verloning & E-facturatie!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan twee nieuwe projecten die sinds kort in Easyflex zijn geïmplementeerd: de A1-verloning en e-facturatie! Wellicht heb je een en ander al gezien in de Easy Update en/of Easyflex zelf of maak je er zelfs al gebruik van. Ben je er nog niet helemaal mee bekend? Lees dan verder!

A1-verloning

Met de A1-verloning is het mogelijk gemaakt dat alleen de loonbelasting wordt berekend en geen sociale verzekeringen (volksverzekeringen en werknemersverzekeringen). De berekening van alleen de loonbelasting is de herleidingssituatie ‘Alleen belastingplichtig’ zoals die is vastgelegd door de Belastingdienst.

Het alleen inhouden van de loonbelasting is voor medewerkers die niet in Nederland verzekerd zijn voor de sociale premies en alleen loonbelasting moeten afdragen. De sociale premies worden namelijk afgedragen in het vestigingsland van de uitzender. Hiervoor is een A1-verklaring voor sociale verzekeringspremies nodig. Dit kun je ook in Easyflex vastleggen bij het tabblad ‘Fiscaal-sociaal’. Voor het mogen toepassen en aanvragen van een A1-verklaring voor sociale verzekeringspremies zijn voorwaarden verbonden.

Meer lezen over de inrichting en het gebruik van A1-verloning? Check ons online handboek!

E-facturatie

Tot voor kort kon je je facturen alleen verzenden als pdf. Met e-facturatie verstuur je je facturen nu eenvoudig als xml-bestand naar je relaties! Het voordeel is dat de xml-factuur direct kan worden ingelezen in een boekhoudpakket en de medewerkers bij de relatie de gegevens van de pdf-factuur dus niet hoeven over te typen. Handmatige verwerking is dus niet meer nodig: tijdwinst! Daarnaast zijn er ook bedrijven of instanties die het ontvangen van xml-facturen verplicht stellen. Aan deze wens / eis kun je nu dus voldoen.

De xml-facturen kunnen op twee verschillende manieren worden verzonden, namelijk via e-mail en via het PEPPOL-netwerk. Bij de laatstgenoemde optie is het, afhankelijk van het boekhoudpakket, mogelijk om de facturen direct vanuit het netwerk te importeren in het boekhoudpakket.

Meer lezen over de inrichting van e-facturatie? Check ons online handboek!

Nieuwsbrief