That’s easy: (Collectieve) loon- of tariefverhogingen in Easyflex

https://www.easyflex.nl/wp-content/uploads/2017/12/3-iStock_000036755458_Large-1030×686.jpg’ attachment=’7618′ attachment_size=’large’
[av_hr class=’invisible’ height=’320′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

That’s easy: (Collectieve) loon- of tariefverhogingen in Easyflex

Het wijzigen van de lonen van alle flexwerkers lijkt nogal een klus, maar daar heeft Easyflex de loon- en tariefafspraken voor. Daarmee voer je de wijzigingen in Easyflex voor alle flexwerkers in één keer door.

Gebruik van loon- en tarievenschema’s
De lonen die voor de verschillende CAO’s van toepassing zijn, kun je in Easyflex vastleggen in loonschema’s. Deze schema’s kun je zowel in ‘Beheer’, als bij de relatie aanmaken. Voordeel van het vastleggen van de loonschema’s in ‘Beheer’ is dat je de loonafspraken kunt toepassen bij meerdere relaties die dezelfde CAO hanteren. Ook voor de tarieven kun je schema’s in Easyflex aanmaken, wederom zowel in ‘Beheer’, als bij de relatie. Op het tabblad ‘Overige gegevens’ bij de relatie geef je aan of het loon- en/of tarievenschema beschikbaar moet zijn voor die betreffende relatie.

Wist je dat als een flexwerker jarig is, het loon en tarief in de plaatsing zelfs automatisch worden aangepast naar het loon en tarief dat bij de desbetreffende leeftijd horen? Mits je werkt met loon- en tarievenschema’s natuurlijk.

Overzicht ‘Collectieve loon/tarief aanpassingen’
Binnen Easyflex is het mogelijk om alle lonen en/of tarieven tegelijkertijd aan te passen. Dit is super handig bij bijvoorbeeld een verhoging van de minimumlonen, een periodieke loonsverhoging of een tariefwijziging. Je hoeft de wijzigingen nu niet apart in elke plaatsing vast te leggen, maar je kunt door middel van het overzicht ‘Collectieve loon/tarief aanpassingen’ de aanpassing direct doorvoeren. Zorg wel dat je eerst de verhoging in de loon- en tarievenschema’s hebt aangepast in ‘Beheer’ of bij de relatie.

Tips

  • Wij adviseren je om een loon- en/of tariefaanpassing altijd eerst proforma aan te maken en daarna pas definitief.
  • Zorg ervoor dat je de loon- en/of tariefaanpassing hebt doorgevoerd, voordat je de declaraties gaat verwerken!
  • Met het ‘Overzicht loon- en tariefafspraken’ in ‘Backoffice > Overzichten’ kun je een rapport maken van de huidige loon- en tariefafspraken die zijn vastgelegd in de plaatsingen. Op het rapport wordt per looncomponent het tarief, het uurloon, de kostprijs en marge per uur getoond.

Voor meer uitleg over loon- en  tarievenschema’s, kun je de procesbeschrijving in het handboek raadplegen onder ‘Procesbeschrijvingen > Relaties > Loon- en tariefafspraken invoeren’. Meer informatie over het overzicht ‘Collectieve loon- en tariefaanpassingen’ vind je in de procesbeschrijving in het handboek onder ‘Procesbeschrijvingen > Algemeen > Collectieve loon- en tariefaanpassingen’.

Nieuwsbrief