Web- en dataservice: wat is het verschil?
Open het services handboek van Easyflex en een ding valt op: er is een onderscheid tussen web- en dataservice. Voor de meer ervaren Easyflex koppelaars niets nieuws, ze weten ondertussen wat ze nodig hebben en waar ze dat kunnen vinden. Voor de nieuwelingen roept het echter vragen op. Twee WSDL’s en veel verschillende functies, wat is nou waar te vinden?
Wat kun je met de webservice?
Het antwoord is vrij simpel: in de webservice is de basis te vinden, in de dataservice ‘de rest’. Bij de start van de webservice van Easyflex zijn mogelijkheden beschikbaar gesteld om je eigen website te koppelen aan Easyflex. Zo kun je met de webservice vacatures ophalen en tonen, reacties op deze vacatures inschieten en flexwerkers zichzelf in laten schrijven. Basisinformatie die je nodig hebt uit Easyflex om dit te kunnen doen (zoals de functiecodes) vallen tevens onder de webservice. Naast een reguliere website, kun je met de webservice ook je eigen urenportaal laten ontwikkelen. Zo kun je voor een ingelogde flexwerker declaratieregels ophalen en voor een ingelogde relatie facturen tonen.
Wat kun je met de dataservice?
In de huidige digitale wereld is dit echter niet voldoende. Daarom is Easyflex verder gaan ontwikkelen en wel met de dataservice. Zo kun je met de dataservice onder andere zelf flexwerkers inschieten, factuurgegevens inzien van meerdere relaties tegelijkertijd en tevens informatie ophalen voor een business intelligence tool. Waar je bij de webservice in moet loggen als flexwerker of relatie om informatie in te kunnen zien, kun je bij de dataservice vrijwel alle informatie als geheel ontvangen.
Hoe kan ik er gebruik van maken?
Het gebruik van de webservice is gratis, je kunt deze dan ook zelf activeren via ‘Beheer > Administratie > Webservice’. Het gebruik van dataservice kost €20 per week, per werkmaatschappij. Onze salesafdeling kan de dataservice voor je activeren. Neem hiervoor contact op met ons via sales@easyflex.nl