5 jaar in dienst, Astrid en Floortje aan het woord

5 jaar in dienst, Astrid en Floortje aan het woord

Dit jaar heeft Easyflex maar liefst zes jubilarissen die allemaal vijf jaar in trouwe dienst zijn. Met vier jubilarissen achter de rug, sluiten we dit keer af met Astrid Roovers en Floortje Willemse. Beiden zijn ze begonnen op het Service Center, maar inmiddels vertegenwoordigen ze de rol van Accountmanager en Coördinator Ontwikkeling.

Astrid, hoe ben je destijds bij Easyflex terechtgekomen?
Eén van mijn vorige werkgevers was Accent en zij zaten op de Hoevestein 15, nog voordat Easyflex interesse had om daar kantoor te houden. Toen Easyflex in 2010 in het pand trok, attendeerde een oud-collega me nog op een leuke vacature als Service Consultant. En voor die functie ben ik destijds aangenomen. Nog geen week later begon Floortje ook trouwens!

Uit die eerste periode, wat is je het meeste bijgebleven?
Het was een veel kleinere club, die wel samen lunchten, maar allemaal met een eigen krantje. Ook vond ik het bijzonder dat Ronald en Toine zo benaderbaar waren en nog steeds zijn. Vanuit mijn ervaring bij grotere organisaties was ik dat niet echt gewend. Ook kwam ik erachter dat er veel meer speelde in de uitzendbranche dan ik had gedacht. Bij Easyflex zag ik niet alleen het totale uitzendproces, maar ook wat daar qua inrichting van de software voor nodig is.

Is er veel veranderd in 5 jaar bij Easyflex?
Ja, ik vind dat we enorm professioneel aan het worden zijn. En we zijn ontzettend gegroeid! In het aantal medewerkers, maar ook in onze processen, klantbeleving en natuurlijk ons extra pand erbij. En we lezen niet meer allemaal onze eigen krant in de pauze, haha! Ik merk dat we met het hele bedrijf nu anders tegen het proces van software-ontwikkeling aankijken. We werken hier meer in samen en begrijpen elkaars problematiek.

Wat zorgt ervoor dat je nog steeds bij Easyflex werkt?
De sfeer en de collega’s en ook de vrijheid in mijn werk. Er is altijd veel vertrouwen in me gesteld, zelfs toen ik op 25-jarige leeftijd accountmanager wilde zijn. Ik vind dat wel uniek! En ik kan ook nog steeds blijven groeien bij Easyflex.

Op mijn eerste werkdag had ik nooit gedacht dat ik nu….
..zou weten wat een query inhield en eigenlijk dat ik de gehele vaktaal rond programmeren nu meer eigen ben. En dat ik het hele systeem van binnen en buiten zou kennen.

Waar kijk je het meeste naar uit in de toekomst?
Ik denk dat er nog veel te halen valt voor mij in deze functie, daar kijk ik erg naar uit. En ik ben heel benieuwd waar Easyflex naar toe gaat. Het is zo’n dynamisch bedrijf, ik denk niet dat onze toekomst al helemaal vastligt. En op korte termijn kijk ik natuurlijk heel erg uit naar de release van Flexwrapp en Planning.

Floortje, hoe was jouw begin bij Easyflex?
Ik heb het echt als zo’n warm welkom ervaren! Je hoorde er meteen bij, van hiërarchie is er geen sprake en er was (en is) zoveel vrijheid. Maar het was ook spannend, tijdens de eerste jaarovergang zat ik soms alleen samen met Astrid. Ook ben ik de eerste werknemer geweest die is aangenomen door collega’s. Ik zag Ronald en Toine pas op mijn eerste werkdag.

Ik had wel ervaring in de uitzendbranche, maar ik had nooit verwacht dat er zo’n heel bedrijf achter de software zit waar je dagelijks mee werkt. Ik wist niet eens dat het doorontwikkeld werd, dat er updates kwamen en bugs werden opgelost.

Vertel eens hoe de afgelopen 5 jaar er voor jou uitgezien hebben?
Ik heb best veel functies bekleed: begonnen op het Service Center en eind 2012 ben ik doorgegroeid naar Software Ontwikkelaar, als eerste vrouw op die afdeling! Dan zie je wat erbij komt kijken om ‘gewoon ergens een knopje bij te zetten’. Maar ik kon ook een stukje klantbeleving vanaf het Service Center meenemen. In 2014 ben ik doorgestroomd naar het Quality Assurance team, het team dat verantwoordelijk is voor het waarborgen van de kwaliteit van de software en de processen. Zij bedenken en testen ook nieuwe functionaliteiten en dragen zorg voor interne processen. Tot slot ben ik in februari van dit jaar begonnen als Coördinator van de afdeling Ontwikkeling. Nu stuur ik de teams aan en regel ik de randzaken die daarbij komen kijken, zoals de planning, prioriteiten en waar nodig bijsturen daarvan.

Wat zijn de grootste verschillen tussen het Easyflex van 5 jaar geleden en nu?
Er zijn duidelijkere afspraken over processen en dit komt de kwaliteit van wat we ontwikkelen echt ten goede. Daarnaast is de groei wel een grote verandering, binnenkort passen we niet meer met z’n allen in 1 touringbus naar het personeelsuitje, haha! Het gezellige en knusse is wel gebleven, met meer diversiteit.

Als de wekker gaat denk ik…
Ok, hup eruit! En dan maak ik gelijk mijn to-do lijst voor die dag in mijn hoofd.

Waar ben je trots op?
Dat ik de kans krijg om Coördinator Ontwikkeling te zijn! Ik vind het belangrijk dat nu ook de mens centraal komt te staan. We hebben veel aandacht gehad voor processen en dat is heel goed, maar nu is het ook tijd voor meer aandacht voor het individu, daar ga ik me voor inzetten.

Wat wilde je als kind later worden?
Juffrouw, want dat vond ik zo’n magisch beroep! Ik keek daar altijd tegenop: dat je zo slim was en ‘alles’ wist. Dat is heel anders uitgepakt natuurlijk..

We mogen wel zeggen dat we trots zijn op deze dames! Namens Easyflex wensen we Astrid en Floortje ook heel veel succes en plezier voor de komende 5 jaar.

Nieuwsbrief