Digitaal ondertekenen: hoe werkt dat?

Digitaal ondertekenen: hoe werkt dat?

Met de ‘Digitale Handtekening’ stuur je eenvoudig documenten digitaal naar je flexwerkers. Op het Flexwrapp portaal of mobiele app zien zij de documenten voor ondertekening vervolgens klaar staan. Na het digitaal ondertekenen heb jij direct een rechtsgeldig document in bezit, dat je zelf ook in Easyflex kunt ondertekenen. Het digitaal aanbieden en ondertekenen gaat op deze manier snel, eenvoudig én efficiënt. Binnen Easyflex kun je op twee manieren gebruik maken van de digitale handtekening: zowel via Easyflex als via Quo Vadis.

Easyflex handtekening

Met trots kunnen wij meedelen dat Easyflex recentelijk ook ICT-recht gecertificeerd is op het gebied van digitaal ondertekenen. Hierdoor zijn documenten, zoals arbeidsovereenkomsten, direct rechtsgeldig na het ondertekenen met de digitale handtekening van Easyflex. Uitzendondernemingen die gebruik maken van de digitale handtekening van Quo Vadis hebben de mogelijkheid om over te stappen naar de digitale handtekening van Easyflex. Ga hiervoor naar ‘Beheer > Document management > Digitale handtekening’. Bij ‘Partij digitale handtekening’ staat nu ‘QuoVadis’, selecteer hier ‘Easyflex’. Bij ‘Naam in digitale handtekening’ vul je de naam in van de uitzendonderneming, zoals je wenst dat deze wordt weergegeven bij de digitale handtekening van de uitzendonderneming. Wanneer je gebruik maakt van de digitale handtekening van Easyflex worden de documenten nog steeds aangeboden via Flexwrapp. De verificatie bij ondertekening gedaan met het Flexwrapp wachtwoord van de flexwerker. Voor de Easyflex handtekening wordt er €0,25 per handtekening in rekening gebracht.

Quo Vadis

Na het digitaal versturen van de documenten naar je flexwerkers zijn deze documenten op het Flexwrapp portaal klaargezet voor de ondertekening. Het voordeel daarbij is ook dat je flexwerker in Flexwrapp altijd zijn of haar documenten terug kan vinden. Na het digitaal ondertekenen, heb jij een rechtsgeldig document in bezit, dat je zelf als werkgever ook in Easyflex kunt ondertekenen. De documenten worden direct op de juiste plek gearchiveerd. Dat bespaart een hoop tijd. De kosten voor de digitale handtekening van Quo Vadis bedragen €0,49 per handtekening.

Wat zijn de verschillen?

De Easyflex handtekening heeft dezelfde werking als de handtekening van Quo Vadis. Er zijn echter wat verschillen:

  • Er hoeven geen certificaten te worden aangemaakt om te ondertekenen bij de Easyflex handtekening;
  • De Easyflex handtekening is voorzien van een ‘UUID’, ofwel een unieke vingerafdruk. Deze UUID kan herleid worden naar de flexwerker en het uitzendbureau;
  • Bij Quo Vadis onderteken je met een persoonsgeboden certificaat met bijbehorend wachtwoord. Bij Easyflex onderteken je door middel van je Flexwrapp account wachtwoord.

Monitoren documentenstroom

Door het gebruik van de digitale handtekening van Quo Vadis of Easyflex kun jij je documentenstroom eenvoudig monitoren, raadplegen welke documenten verstuurd zijn en of deze op tijd (getekend) retour zijn gekomen. Per documenttype kun je signaleringen instellen via ‘Beheer > Document management > Document beheer’. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er drie dagen na het aanmaken van het document een signalering moet komen. Ook kun je aangeven dat de urendeclaraties geblokkeerd moeten worden als het document nog niet retour is.

EF2GO en digitaal ondertekenen

Ook is het mogelijk om door middel van EF2GO documenten digitaal te ondertekenen. Het voordeel van de digitale handtekening in EF2GO is dat de flexwerker geen account hoeft aan te maken en de digitale handtekening wordt in meerdere talen aangeboden. Op deze manier is het bijvoorbeeld ook voor arbeidsmigranten eenvoudig om documenten digitaal te ondertekenen. Daarnaast is het in EF2GO ook mogelijk om documenten niet alleen naar je flexwerker maar ook je relaties of derden te sturen ter ondertekening. Je kunt er ook voor kiezen in één keer meerdere documenten tegelijkertijd aan te bieden ter ondertekening.

Interesse?

Is je interesse gewekt en wil je digitaal gaan ondertekenen? Neem daarvoor contact op via sales@easyflex.nl.

 

Nieuwsbrief