Jubilarissen in het zonnetje: Roel en Ben

Jubilarissen in het zonnetje: Roel en Ben

Fiesta! In 2016 heeft Easyflex maar liefst vijf medewerkers die het al jaren met ons uithouden. In de komende nieuwsbrieven interviewen we deze teamplayers. Dit keer Roel (Controller) en Ben (Ontwikkelaar). Hoe zijn ze bij Easyflex begonnen? Wat is er in die tijd veranderd? Wat voor veldslag voert Ben elke ochtend?

Roel, hoe was jouw start bij Easyflex?
“Ik ben via een bemiddelingsbureau bij Easyflex terechtgekomen. Dit bureau vertelde enthousiast over Easyflex en over de werkwijze en cultuur binnen de organisatie. Hierop volgend heb ik een afspraak met Ronald gehad en dit was en heel leuk informeel gesprek. Deze informele sfeer is nog steeds aanwezig bij Easyflex.”

Vijf jaar vliegt voorbij, maar het is een behoorlijke tijd. Wat vind je het leukst hier bij Easyflex?
“De diversiteit in mijn werk! Een groot deel van mijn werk is flexibel waardoor ik het zelf kan indelen. Als je kansen voor Easyflex tegenkomt krijg je ook de ruimte om die zelf uit te zoeken en aan te pakken.”

Op mijn eerste werkdag had ik nooit gedacht dat ik nu….
“Dat de dagen nog steeds zo afwisselend zouden zijn qua werkzaamheden. In deze 5 jaar is nog bijna geen enkele dag hetzelfde geweest.”

Wat wilde je als kind later worden?
“Kok! Dan ben je heel de dag met lekker eten bezig….”

Waar ben je het meest trots op?
“Waar we staan met Easyflex en dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. Toen ik hier begon was het nog een klein bedrijf en dit zijn we inmiddels niet meer, maar we hebben wel onze identiteit vast weten te houden.”

Ben, hoe ben je bij Easyflex terechtgekomen?
“Mijn start bij Easyflex was als stagiair! Via mijn studie informatica, waar ook de roots van Easyflex liggen, heb ik een stage bij Easyflex bemachtigd. Na het afronden van mijn stage en studie werd ik direct opgebeld met de vraag of ik weer terug wilde komen bij Easyflex. Ik rolde direct in een spannende periode! De basis van Easyflex werd gelegd en de eerste structuur werd zichtbaar.”

En wat is je uit die eerste periode het meeste bijgebleven?
“Er is één moment dat ik mij nog steeds herinner als het mooiste maar ook als spannendste. Na maanden hard werken met een klein clubje was het zover… Easyflex ging live! We waren maar met een klein team in Made dus de ontwikkelaars waren ook meteen het Service Center.”

Op mijn eerste werkdag had ik nooit gedacht dat ik nu….
“Dat Easyflex zo snel zo groot is geworden. Sommige periodes voelden als een echte stroomversnelling. De verhuizing van de zolder in Made naar een pand in Oosterhout en de golf aan nieuwe collega’s, ideeën en projecten…”

Als de wekker gaat denk ik…
“Prettige chaos! Met jongens van 1, 3 en 5 is het soms een kleine veldslag om ze vanuit de startblokken over de drempel te krijgen.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen het Easyflex van 12,5 jaar geleden en nu?
“De werkwijzen. We hebben nu veel teams die volledig zelfsturend zijn. Dit was in het begin totaal anders! De ideeën kwamen vanuit één richting en wij voerden uit. Nu levert iedereen input en het beste of leukste idee wordt uitgewerkt. Deze verdeling zorgt ervoor dat er een hechte club ontstaat met veel snelheid en inspirerende plannen.“

Wij zijn ontzettend trots op deze mannen! Namens Easyflex wensen we Roel en Ben net zoveel succes en plezier voor de komende jaren.

Nieuwsbrief