Beveiliging

Zo veilig is Easyflex

Meer informatie aanvragen

Easyflex: veilig en vertrouwelijk

Vanuit wet- en regelgeving worden hoge eisen gesteld op het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast stellen we zelf nog hogere eisen aan de veiligheid van jouw data. Ook is Easyflex 100% AVG-proof. Zo ben je er zeker van dat je te allen tijde onbezorgd kunt werken met ons softwarepakket.

Waarborg voor onze hoge normen
ISO 27001
Veilig databeheer en -beleid zijn van groot belang, zowel in Nederland als internationaal.

Easyflex benadert data volgens strenge normen, heldere procedures en duidelijke werkafspraken. Veilig omgaan met informatie is een onlosmakelijk onderdeel van onze dienstverlening. Die hoge normen worden gewaarborgd door ons ISO 27001-certificaat, een internationaal erkend keurmerk. Hoewel de ISO 27001-certificering niet vereist is in de softwarebranche, vinden wij het belangrijk dat alle vertrouwelijke gegevens nóg veiliger behandeld worden en dat dit ook met regelmaat aangetoond wordt. Een onafhankelijke, externe organisatie, de certificatie-instelling, heeft dit uit grondig onderzoek (certificatie-audit) geconcludeerd en Easyflex het ISO-certificaat toegekend.

Extra beveiligingslaag
Two-factor authentication
Two-factor authentication is een extra beveiligingslaag tijdens het inlogproces. Two-factor authentication wordt gebruikt in applicaties tijdens het authenticatieproces bovenop de normale authenticatie, wat meestal niet meer is dan een gebruikersnaam en wachtwoord. Easyflex heeft two-factor authentication (‘2FA’) in de software geïntegreerd om het inloggen en werken nóg veiliger te maken. De gebruiker logt in met zijn gebruikelijke wachtwoord én ontvangt daarnaast via de Google Authenticator app voor elke nieuwe inlogpoging een unieke code die nodig is om te kunnen inloggen. Deze extra beveiliging is een grote stap ten behoeve van de AVG/GDPR.
Altijd up, altijd safe
Gegevensbescherming
Om te kunnen garanderen dat Easyflex naar behoren werkt, zijn onze softwarepakketten uitgerust met diverse vormen van monitoring. Deze monitoring stelt ons in staat de belasting van onze systemen te meten en in een vroegtijdig stadium te signaleren op zaken zoals potentiële drukte, downtime en de beschikbaarheid van resources. Daarnaast is de server uitgerust met HTTPS en een SSL-encryptie. Met behulp van SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, hiermee wordt het risico op datamanipulatie gereduceerd. Internetgebruikers kunnen de beveiligde SSL-status van Easyflex herkennen aan het slot-icoontje voor de adresbalk. Verder is het mogelijk om binnen Easyflex en op de inlogpagina één of meerdere IP-filters vast te leggen. Hiermee kan voorkomen worden dat medewerkers inloggen vanaf andere locaties dan de locatie waar zij werkzaam zijn. Ook zijn wij ISAE 3402 Type II gecertificeerd. Dit houdt in dat alle interne beheersmaatregelen, met betrekking tot uitbestede processen, gedocumenteerd worden.
Back-ups en bescherming
Veilig systeem
Easyflex voldoet aan de zeer strenge ISO 27001-norm voor gegevensbescherming. Je data komen nooit buiten de EU en worden continu geback-upt op minimaal twee verschillende servers. Verder hebben wij uitgebreide technische en organisatorische maatregelen getroffen tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang, zowel fysiek als digitaal.
Wij ondersteunen je graag
Handboek en meer informatie
Om al jouw taken conform de wet uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regelgeving en alle functies in Easyflex. Wij helpen graag en bieden onder andere een AVG whitepaper, blogs en een uitgebreid online handboek met procesbeschrijvingen aan. Zo weet jij niet alleen waar je aan moet voldoen, maar ook hoe je dit kunt uitvoeren.
Voldoe aan de AVG-wetgeving
Functionaliteiten
Naast een veilig systeem, zorgen we ook voor allerlei functies die jou helpen te voldoen aan de AVG-wetgeving. Zo zorgen we onder andere voor het snel kunnen verwijderen van documenten en persoonsgegevens en een uitgebreid rollen- en rechtensysteem, zodat je de toegang tot gegevens desgewenst kunt beperken. Met onze slimme functies is voldoen aan de AVG-wetgeving een fluitje van een cent.

Vragen over beveiliging?

  • ISO-27001 gecertificeerd
  • Voldoet aan AVG-wetgeving
  • De zekerheid van goed beveiligde data

of bel +31(0)162 690 410
Wesley
Security Officer