Asscher schaft sectorverloning af

https://www.easyflex.nl/wp-content/uploads/2017/07/pexels-photo-268424-1030×686.jpeg’ attachment=’6005′ attachment_size=’large’

[av_hr class=’invisible’ height=’200′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Asscher schaft sectorverloning af

Uitzendbureaus kunnen voor de sectorindeling sinds 24 mei 2017 niet langer ingedeeld worden in een vaksector, maar alleen nog in sector 52 (uitzendbedrijven). Dat blijkt uit een regeling die het ministerie van Sociale Zaken recent heeft uitgebracht. De bestaande indelingen in vaksectoren zullen naar verwachting vanaf 2019 afgeschaft worden.

Premies meestal lager dan in uitzendsector
De afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat in plaats van in sector 52 (uitzendbedrijven) is ingedeeld in een vaksector sterk toegenomen. Werkgevers die zijn ingedeeld in vaksectoren betalen dan voor hun uitzendkrachten de WW-, ZW- en WGA-premies die gelden voor alle werknemers in een bepaalde vaksector. Deze premies zijn in veel gevallen lager dan die in de sector 52.

Met de wijzigingsregeling van demissionair minister Asscher die op 24 mei jl. in de Staatscourant bekend werd gemaakt, is de mogelijkheid voor werkgevers om ingedeeld te worden in een andere sector dan de uitzendsector, per direct buiten werking gesteld.

(Tijdelijke) Uitzonderingen

  • Alleen werkgevers die vóór de inwerkingtredingsdatum van deze wijzigingsregeling (18 mei 2017) bij beschikking van de inspecteur al zijn ingedeeld in een vaksector (en ook als zodanig bij de Belastingdienst zijn geregistreerd) mogen daar vooralsnog (tot nader bericht) ingedeeld blijven.
  • Werkgevers van wie voor de inwerkingtredingsdatum van deze wijzigingsregeling door de Belastingdienst een verzoek is ontvangen om in een vaksector te worden ingedeeld, zullen nog beoordeeld worden op grond van de Regeling Wfsv, zoals die luidde voor inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling.

Voor alle andere werkgevers in de arbeidsbemiddeling/uitlening vervalt deze mogelijkheid met de wijziging van de Regeling Wfsv en is per direct indeling in de uitzendsector verplicht.

Deze wijziging is ook van toepassing op werkgevers die alleen voor zover het uitzendwerkzaamheden betreft (minstens 15%, maar niet meer dan 50% van het totale premieplichtige loon) worden ingedeeld in de uitzendsector. Ook voor deze groep vervalt de mogelijkheid om voor die uitzendwerkzaamheden in een vaksector te worden ingedeeld.

Wil je meer lezen over de wijziging, dan verwijzen we je naar het bericht in de Staatscourant.

Nieuwsbrief