Belangrijk nieuws StiPP pensioen

Belangrijk nieuws StiPP pensioen

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) regelt de pensioenregeling voor de flexbranche. De StiPP had als stichting altijd het belang (en pensioen) van de flexwerker, niet het behalen van winst. Maar wat verandert er vanaf 1 januari 2018 als de pensioenuitvoering van StiPP door PGGM zal worden overgenomen?

PGGM maakte onlangs bekend de StiPP over te nemen. Maar over de strekking van de veranderingen is nog weinig bekend. De manier van aanleveren van de pensioengegevens zal veranderen, maar PGGM heeft nog geen informatie beschikbaar op welke wijze de aanlevering plaats moet gaan vinden.

Wanneer volgt meer informatie?
StiPP gaat binnenkort interpretatie kwesties gaat verduidelijken. Zowel klanten als softwareleveranciers worden hierover gelijktijdig geïnformeerd. Tot die tijd is niet bekend of en welke wijzigingen er eventueel in Easyflex nodig zijn.

Wat wel bekend is, is dat het boetebeleid van StiPP strenger wordt. Het is belangrijk dat je PDO bestanden tijdig aanlevert en de premienota’s tijdig betaalt. Check de uiterste aanleverdata op www.stipppensioen.nl

Er zijn nu vooral veel vragen en tot op heden nog geen antwoorden. Volgens PGGM mag informatie verwacht worden in november of december.

Nieuwsbrief