Belangrijke mededeling: ActiveX update!

Belangrijke mededeling: ActiveX update! 

Vanaf 1 januari 2017 verhoogt Microsoft de beveiligingseisen van hun browser Internet Explorer. Om hieraan te voldoen moet je de invoegtoepassing die gebruikt wordt voor Easyflex, genaamd ActiveX, updaten. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat Easyflex niet meer te openen is.

Wat is ActiveX?
ActiveX is een belangrijk onderdeel van de Easyflex Applicatie die werkt binnen de browser Internet Explorer. Vanaf 1 januari 2017 verhoogt Microsoft de beveiligingseisen van Internet Explorer. Dit heeft tot gevolg dat de huidige versie van ActiveX zoals deze gebruikt wordt door Easyflex, moet worden vervangen. Het enige dat je moet doen als gebruiker, is ervoor zorgen dat jouw ActiveX up-to-date is vóór 1 januari 2017. Anders kan het zijn dat Easyflex na die datum niet meer te openen is.

Hoe kan ik mijn ActiveX updaten?
Volg de stappen hieronder om ActiveX voor Internet Explorer te updaten. Wordt de update geblokkeerd? Neem dan contact op met je systeembeheerder of de persoon die beheerdersrechten op de computer heeft. Deze informatie is altijd terug te vinden in het handboek onder Procesbeschrijvingen > Algemeen > Installatie Easyflex cliënt (ActiveX).

Wil je controleren of je al de juiste versie van ActiveX hebt geïnstalleerd? Volg daarvoor deze stappen:

 1. Open Internet Explorer
 2. Ga naar ‘Extra > Internetopties > Programma’s > Invoegtoepassingen beheren’
 3. Kies links onder bij ‘Filteren op’ voor ‘alle invoegtoepassingen’
 4. Scroll naar beneden totdat je ‘Easyflex Holding b.v.’ ziet en hieronder staat: PrologEngine Object
 5. Selecteer ‘PrologEngine Object’ en onderin het scherm verschijnt dan extra informatie over de ActiveX. Staat daar ‘versie 4.0.327.356’ dan heb je de nieuwste versie en hoef je niets te doen.

Je kunt de ActiveX updaten aan de hand van de volgende stappen:

 1. Log in op een pc als een Windows gebruiker die de rechten heeft om de ActiveX te installeren, bijvoorbeeld: Windows Administrator.
 2. Klik op de volgende link: www.easyflex.net/install_activex. Tip: In het startmenu van Windows kun je met een rechtermuisklik Internet Explorer ‘Als administrator uitvoeren’. Het uitvoeren als administrator kan nodig zijn om de ActiveX te installeren.
 3. Je wordt gevraagd om een installatiecode, voer hierbij in: 73D42-PA383-1
 4. Bij het installeren kan worden gevraagd voor wie je de ActiveX wil installeren. Kies hierbij voor de optie ‘Installeren voor alle gebruikers’. De ActiveX wordt automatisch geïnstalleerd.
 5. Wanneer het goed gaat, zie je een melding dat de installatie succesvol is verlopen.
 6. Sluit alle Internet Explorer schermen. Open Internet Explorer opnieuw en je kunt weer inloggen in Easyflex.

Let op! De ActiveX moet op elke afzonderlijke pc worden geïnstalleerd.

Tips voor de installatie
Lukt het niet om de ActiveX te installeren op je computer? Probeer dan het volgende:

 • Sluit Easyflex en eventueel openstaande handboekpagina’s. Vraag je beheerder om de oude ActiveX te verwijderen en sluit alle Internet Explorer vensters. Open vervolgens een nieuw venster en start Easyflex op.
 • Het uitvoeren van Internet Explorer als Administrator kan nodig zijn om de ActiveX te installeren. Wanneer je deze rechten zelf niet hebt, dien je te overleggen met je systeembeheerder.
 • Lukt het niet om de installatie succesvol af te ronden? Schakel de hulp in van jullie systeembeheerder.
Nieuwsbrief