Drie handige tips & tricks voor matching

Drie handige tips & tricks voor matching 

Met het onderdeel Matching kun je zoekopdrachten uitvoeren die je voor meerdere doeleinden kunt gebruikten. Denk daarbij aan het zoeken naar een specifieke flexwerker, relatie en aanvraag. Maar je kunt ook eenvoudig mailen naar een specifieke groep mensen. Wanneer je een match wilt aanmaken, selecteer je in de module ‘Frontoffice’ het tabblad ‘Matching’. Vervolgens geef je aan waar je de selectie op wilt maken. Je maakt een keuze tussen aanvragen, contactpersonen, flexwerkers of relaties. Waar je het onderdeel ‘Matching’ precies voor kunt gebruiken? We zetten de belangrijkste mogelijkheden en tips op een rij:

1.Zoeken aan de hand van een criteria
Heb je net een aanvraag binnen gekregen en heb je snel een geschikte flexwerker nodig? Ga dan snel aan de slag met ‘Matching’. Bij het aanmaken van een matchopdracht kun je met enkele muisklikken de juiste kandidaat vinden door met de selectieobjecten een zoekcriteria in te geven. Het is mogelijk om meerdere criteria in te geven, bijvoorbeeld werkervaring, opleidingen, vaardigheden en beschikbare vervoersmiddelen. Na het starten van de matchopdracht zal Easyflex je de flexwerkers laten zien die aan je zoekopdracht voldoen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je voor een specifieke relatie of aanvraag een goede kandidaat zoekt. Door het gebruik van Matching maak je het lange speuren naar de juiste match overbodig.

2.Groep samenstellen
Moet je wel eens een groep flexwerkers of relaties informeren? Aan de hand van de selectieobjecten in de matchopdracht kun je een gewenste groep samenstellen. Ook kun je sinds kort een CSV-bestand importeren en hiermee krijg je alle flexwerkers uit het bestand in je match. De CSV-bestanden van diverse overzichten uit Easyflex zijn hiervoor ook te gebruiken. Eenmaal in de match kun je door middel van een batch actie alle flexwerkers eenvoudig tegelijkertijd een e-mail, SMS of uitnodiging voor Flexwrapp sturen. Bijvoorbeeld wanneer je alle actieve relaties wilt informeren met een e-mail of een groep flexwerkers wilt sms’en omdat je op korte termijn een aanvraag wilt vullen. Met het aanmaken van een match kun je in een kort tijdsbestek meerdere personen benaderen, waardoor je tijd voor andere zaken overhoudt. Ook leuk om te weten is dat je etiketten met adressen of bellijsten kunt uitprinten.

3.Lijsten samenstellen
Heb je een lijst met gegevens van flexwerkers, relaties en aanvragen nodig? Stel dat je een overzicht van de flexwerkers nodig hebt die voor je werkzaam zijn en je wilt hierbij zien in welke fase zij momenteel zitten, dan maak je een match met het selectieobject ‘Plaatsingen’ om te zien welke flexwerker een lopende plaatsing hebben. Vervolgens kun je via de knop ‘Uitvoer samenstellen’ kolommen met informatie toevoegen zoals bijvoorbeeld de huidige fase. Met een batch actie exporteer je deze gegevens vervolgens eenvoudig naar een CSV-bestand.

Ben je enthousiast geworden en wil je snel aan de slag met het onderdeel ‘Matching’? Bekijk dan de volledige procesbeschrijving en Easyvideo in het online handboek. Kom je hier niet aan uit of heb je behoefte aan meer begeleiding? Neem dan contact op met trainingen@easyflex.nl

Nieuwsbrief