Easyflex-er Daniël over het lopen van de 40 van Breda!

Easyflex-er Daniël over het lopen van de 40 van Breda!

Zondag 7 oktober is het zover: de 40 van Breda en de singelloop gaan van start! Easyflex is dit jaar wederom trotse sponsor van dit evenement. Het evenement belichaamt sportiviteit en goede doelen voor o.a. kinderen, wat wij erg belangrijk vinden in sponsoring. Daarnaast stimuleren wij sportiviteit en een gezonde lifestyle met de nodige faciliteiten binnen Easyflex zoals een eigen fitness ruimte en elke dag een gezonde lunch. Onze collega’s geven graag het goede voorbeeld en doen zelf ook mee aan de 40 van Breda. Maak kennis met Daniël die dit jaar voor het eerst alle afstanden (40 km!) gaat lopen:

“Mijn naam is Daniël, 32 jaar oud en ik woon in Geertruidenberg. Ik ben in 2011 begonnen met hardlopen. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een toegankelijke sport is, je kunt je tijd flexibel inplannen en het enige wat je écht nodig hebt zijn goede hardloopschoenen. Vanaf 2014 kon ik steeds langere afstanden lopen en heb ik mij ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd. Dit was een super ervaring om mee te maken, het lopen tussen de andere lopers en alle mensen die je aanmoedigen. Ook de singelloop in Breda heb ik meerdere keren mee mogen lopen. Vaak schrijf ik me al een aantal weken voor de wedstrijd in, dit geeft mij een goede motivatie om te blijven trainen.

Vorig jaar is mijn werkgever Easyflex sponsor geworden van de 40 van Breda. Daar wilde ik graag aan mee doen, maar ik vond alle afstanden lopen toch nog iets teveel van het goede. Zelf heb ik de familieloop, 5 km en 10 km gelopen, en mijn teampartner de halve marathon. Het was een geweldige ervaring: leuke mensen die meeliepen en fantastisch dat er zoveel werd ingezameld! Ik had de smaak goed te pakken, en heb mezelf voorgenomen om komende oktober alle afstanden, dus 40 km, zelf te lopen. Momenteel ben ik bezig om te trainen naar de lange afstand, het langste wat ik tot nu toe gelopen heb is een halve marathon.

Mijn schema is nu in de ‘opbouwfase’ en ik loop wat snellere korte trainingen doordeweeks en daarnaast ook nog een lange duurtraining in het weekend. Zeker met de warmte de laatste weken kan het trainen nog best zwaar zijn, daarom loop ik vroeg in de ochtend of juist in de avond. Op mijn persoonlijke sponsorpagina zijn al wat donaties binnengekomen dus ik zal zeker goed trainen om ze niet teleur te stellen!”

Wil je zelf ook meedoen? Schrijf je dan nu in voor de 40 van Breda via: https://40vanbreda.kentaa.com/
Hieronder nog een aantal handige tips en trics voor (beginnende) hardlopers:

  • Als je net begonnen met lopen bent, bouw het rustig op. Er zijn op internet veel schema’s te vinden voor diverse doelen. Ook mensen die al wat fitter zijn moeten oppassen, de spieren in je benen moeten wennen en hardlopen is gevoelig voor blessures.
  • Ideaal is 2 tot 3 trainingen per week, maar loop niet meer dan 4 keer per week. De rust is ook net zo belangrijk.
  • Neem je smartphone mee en installeer Strava of Runkeeper. Je kunt dan achteraf zien wat je gelopen hebt en of je al vordering maakt. In Runkeeper is het ook mogelijk om intervallen in te stellen. Als het budget groter is dan is een hardloophorloge ook een aanrader.
  • Voor trainingen langer dan 5 km of als het erg warm is, neem altijd wat te drinken mee. Als je dit niet vast wilt houden, is een drankgordel een goed idee.
  • Stel een doel op voor jezelf, schrijf je bijvoorbeeld in voor een wedstrijd die over een paar maanden gehouden wordt.
  • Zoek een maatje om mee te lopen, dan kun je elkaar motiveren.
  • Koop niet al te dure merkkleding. Dit is vaak zonde van het geld. Alleen goede hardloopschoenen zijn belangrijk.
  • Wat langere afstanden lopen? Doe een sportmedische keuring. Vaak wordt dit (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.
Nieuwsbrief