Eenvoudig corrigeren dankzij Herrekenen verloningen

Eenvoudig corrigeren dankzij Herrekenen verloningen7

‘Daar waar mensen werken worden fouten gemaakt’. Je hebt vast wel eens van deze uitspraak gehoord. Het is dan ook onvermijdelijk dat je soms gegevens in Easyflex moet herrekenen. Daarom beschikt Easyflex over het overzicht ‘Herrekenen verloningen’! Welke gegevens kun je allemaal herrekenen en hoe gaat dit in zijn werk? We leggen de mogelijkheden aan je uit.

Wat kun je herrekenen?
Er zijn verschillende redenen waarom je een herrekening zou willen uitvoeren. Wellicht heb je van de Belastingdienst nieuwe beschikkingen ontvangen, wil je het pensioen met terugwerkende kracht toepassen of heb je nog recht op premiekorting. Welke zaken kun je in Easyflex allemaal herrekenen?

Hieronder een opsomming van gegevens die je kunt herrekenen:
– Onjuiste of nieuwe premiepercentages van de sociale verzekeringen;
– Het wel of niet zijn van eigenrisicodrager;
– Pensioenfonds van de flexwerker met terugwerkende kracht toepassen;
– Onjuiste loonheffingsinstellingen corrigeren;
– Premiekorting (ouderen, jongeren en arbeidsgehandicapt) met terugwerkende kracht toepassen omdat je hier nog recht op hebt;
– De Werkkostenregeling herrekenen in verband met onjuiste looncomponenten die tot de werkkostenregeling behoren;
– Instelling Netto Equivalent WML bij looncomponenten.

Mocht je een herrekening willen uitvoeren neem dan contact op met het Easyflex Service Center. De medewerkers van het Service Center kunnen je per situatie informeren welke mogelijkheden er zijn en welke stappen je dient te nemen. Denk hierbij aan welke overzichten je voor en na de herrekening kunt aanmaken om goed inzichtelijk te krijgen welke gegevens herrekend zijn.

Als je één van de eerder genoemde gegevens wilt herrekenen, dan heb je de mogelijkheid om deze zelf uit te voeren óf je kunt dit door Easyflex laten doen. Wanneer het om een klein aantal flexwerkers gaat kun je eenvoudig zelf een herrekening uitvoeren. Gaat het om een groot aantal flexwerkers, dan is het ook mogelijk dat Easyflex de herrekening voor je uitvoert. Het voordeel hiervan is dat Easyflex dan eerst een test herrekening voor je uitvoert en je de resultaten hiervan kunt controleren.

Wil je een herrekening uitvoeren? Neem dan contact op met het Easyflex Service Center, te bereiken op 0162 690 411.

Nieuwsbrief