Facturen in een andere taal genereren? Dat is vanaf nu mogelijk!

Facturen in een andere taal genereren? Dat is vanaf nu mogelijk!

Vanaf medio april is er een nieuwe functionaliteit in Easyflex beschikbaar gekomen: ‘vertalingen’. Door middel van dit nieuwe tabblad in ‘Beheer’ is het mogelijk om zelf talen en bijbehorende vertalingen vast te leggen met betrekking tot de facturatie. Dit komt bijvoorbeeld van pas als een of meerdere relaties in het buitenland gevestigd zijn of als de administrateur van een relatie een andere taal dan Nederlands spreekt.

Hoe werkt het?

Na het aanmaken van de gewenste taal/talen, leg je vertalingen vast voor woorden en zinsneden die voor kunnen komen op een factuur. Ook kun je de datumnotatie aanpassen door de maand voor de dag te zetten; handig voor bijvoorbeeld Amerikaanse relaties. Daarnaast is het mogelijk om functies uit de functieboom en de omschrijvingen van looncomponenten te vertalen. Maak ook gebruik van de zoekbalk om bijvoorbeeld de functies te zoeken die je vertaald wil hebben. Als je tussendoor wil kijken hoe de vertaalde factuur eruit komt te zien, dan kan hiervoor de voorbeeldknop gebruikt worden.

Eenmaal de vertalingen ingegeven en de taal ingesteld bij de locatie of relatie, kun je bij de urendeclaraties en de handmatige facturen direct de vertaalde facturen als pro forma inzien. Eenmaal gefactureerd is de vertaalde factuur te allen tijde nog in de Nederlandse taal in te zien.

Nieuwsgierig geworden en wil je ermee aan de slag? Bekijk dan hier de procesbeschrijving.

Nieuwsbrief