Goed nieuws: A1 verloning en E-facturatie komt er bijna aan!

De afgelopen maanden hebben we enorm hard gewerkt aan het realiseren van twee nieuwe functionaliteiten/opties. Lees hieronder welke opties dat zijn.

A1 verloning
Naar verwachting zal het vanaf juni 2020 mogelijk zijn om via Easyflex de optie ‘Alleen belastingplichtig’ van een A1 verloning uit te voeren. Dit houdt in dat je, als je buitenlandse krachten verloont die in een ander land al sociale verzekeringspremies afdragen, middels de A1 verloning ervoor kunt kiezen om alleen de loonbelasting in Easyflex in te houden. Let op: om A1 verloning toe te mogen passen, heb je een A1 verklaring nodig. Meer informatie hierover kun je onder andere vinden via: https://www.svb.nl/nl/id/u-bent-werkgever/wat-is-een-a1-certificate-of-coverage

UBL Facturen
UBL is het standaard formaat voor elektronisch factureren (ook wel E-facturatie). Een UBL factuur is een XML bestand dat speciaal is uitgedacht voor facturen. Een E-factuur is dan ook géén PDF-bestand. Naar verwachting zal het in kwartaal 4 van 2020 zal het mogelijk zijn om E-facturen te versturen vanuit Easyflex.

Nieuwsbrief