Hebben je collega’s voldoende rechten in Easyflex tijdens je vakantie?

Hebben je collega’s voldoende rechten in Easyflex tijdens je vakantie?

De vakanties staan weer voor de deur. Koffers gepakt, paspoort vernieuwd, reisverzekering geregeld, maar hoe voorkom je dat je collega’s voor een gesloten digitale deur staan? Hoe zorg je ervoor dat je collega’s alle noodzakelijke rechten in Easyflex hebben om de werkzaamheden tijdens je vakantie over te nemen?

Is er tijdens jouw vakantieperiode altijd een medewerker aanwezig die een nieuw wachtwoord kan toekennen? Heeft een collega alle rechten om de verloning en facturatie te doen? Of een arbeidsovereenkomst aan te maken? Zorg ervoor dat je vóór het begin van de vakantieperiode de rechten in Easyflex controleert en indien nodig aanpast. In dit artikel lees je hoe je rollen en programmarechten in Easyflex wijzigt.

Wijzig rollen en programmarechten heel eenvoudig
Aanpassen van rollen en programmarechten kan op verschillende manieren:

  1. Ken een extra rol aan de medewerker toe. Selecteer de medewerker bij ‘Beheer > Medewerkers’ en ken de extra rol toe op het tabblad ‘Rollen’. Zet hiervoor de gewenste rol naar links.
  2. Breid de programmarechten die bij een rol horen uit. Controleer eerst welke rol de medewerker heeft. Selecteer de rol bij ‘Beheer > Programmarechten’ en bepaal tot welke tabbladen de medewerker toegang heeft. Let op: Als je extra rechten aan de rol toekent, dan geldt dat voor elke medewerker met deze rol.
  3. Maak een extra rol aan bij ‘Beheer > Rollen’. Maak bijvoorbeeld een nieuwe rol ‘Wachtwoordbeheerder’ aan en geef deze rol bij ‘Beheer > Programmarechten’ toegang tot de tabbladen ‘Algemeen’ en ‘Licentie’ onder ‘Beheer > Medewerkers’. Ken deze nieuwe rol vervolgens toe aan bepaalde medewerkers.

Geef medewerkers met een bepaalde rol autorisatie om velden te wijzigen
Met het koppelen van programmarechten aan een rol, bepaal je tot welke tabbladen in Easyflex de medewerker toegang heeft. Daarnaast geef je medewerkers met een bepaalde rol autorisatie om specifieke velden te wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van een betaalinstelling bij een flexwerker, het wijzigen van een einddatum in een plaatsing of het wijzigen van aftrekposten (pensioen) bij de flexwerker. Bij ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen’ vind je de tabbladen waar deze autorisaties vastliggen: ‘Autorisatie flexwerkers’, ‘Autorisatie betalingen’, ‘Autorisatie marges/uren’ en ‘Autorisatie’. Maar ook op andere tabbladen bij ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen’ kun je autorisaties vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een autorisatie voor het toekennen van een debiteurennummer (tabblad ‘Debiteuren’) of een autorisatie voor het wijzigen van reserveringssaldi (tabblad ‘Reserveringenbeleid’).

Inloggen vanaf je vakantie-adres?
Dat kan! Als er geen IP filters voor je vastliggen, dan log je ook vanaf je vakantie-adres in Easyflex in. Controleer de vastgelegde IP filters bij ‘Beheer > IP filters’.

In één oogopslag zien welke programmarechten een bepaalde rol heeft?
Maak dan het overzicht ‘Rollen programmarechten’ in ‘Backoffice > Overzichten’ aan. Meer informatie nodig? Raadpleeg ons online handboek.

Easyflex wenst iedereen een fijne vakantie!

Nieuwsbrief