Hoe gaan onze Easyflexers om met thuiswerken?

De afgelopen weken hebben wij, en het merendeel van Nederland, de nodige (grote) aanpassingen moeten doen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Zoveel mogelijk thuiswerken is daar één van. We besloten een kijkje te nemen in de dagelijkse gang van zaken in combinatie met thuiswerken bij twee Easyflexers: Daniël en Mathijs. Lees hieronder over hun ervaring met thuiswerken en wat handige tips hieromtrent!

Een kijkje bij Daniël, ontwikkelaar.

Hoe ervaar je het thuiswerken tot nu toe?

Voor mij was het thuiswerken nog niet helemaal onbekend, ik had namelijk al een vaste thuiswerkdag. Toch was het wel even schakelen nu we allemaal vanaf thuis moeten werken, zeker in de communicatie met mijn collega’s. Gelukkig is het werk wat ik doe wel goed vanaf thuis te doen, alles wat ik nodig heb is via het intranet te bereiken en ook het digitaal overleggen verloopt allemaal soepel, misschien op de enkele keer na dat de kat voor de webcam springt. Daarnaast zit ik thuis ook niet alleen, mijn vriendin werkt ook thuis dus heb ik ook nog wat aanspraak.

Welke rol heeft Easyflex gehad in het thuiswerken en de maatregelen rondom corona?

Easyflex heeft na het advies van het RIVM snel besloten dat we met zijn allen gingen thuiswerken. Wij hadden al allemaal een laptop met de benodigde software, dus deze konden we meenemen naar huis om aan de slag te gaan. Ook schermen, toetsenborden en andere accessoires konden worden opgehaald of werden thuisgebracht. Ook in de periode erna is er goed aan ons gedacht, we hebben regelmatig iets leuks ter verrassing gekregen, zoals een lunch box en een kaartje. Het is fijn om te merken dat Easyflex voor ons, maar ook voor degene om ons heen, gezondheid als hoofdprioriteit ziet.

Wat zijn jouw tips voor efficiënt thuiswerken?

Het makkelijkste is om een aparte ruimte (extra kamer) in te richten als thuiswerkplek. Je moet dan natuurlijk wel die mogelijkheid hebben, en het is natuurlijk ook anders als er kinderen thuis zijn. Ik zelf heb het geluk een extra kamer om te bouwen tot kantoor, hierin kan ik ongestoord werken en is het rustig met videobellen. Wat ook helpt, is een goede planning maken voor thuis. Het verschil tussen werk en privé kan klein zijn, waardoor je misschien afgeleid raakt, maar je kunt ook te lang aan één stuk achter het scherm zitten, wat ook niet goed is. Op het werk sta je vaak op om koffie te halen en een praatje te maken bij het koffiezetapparaat. Deze momenten moet je thuis ook nemen.

Is er iets wat je mist tijdens het thuiswerken?

Het meeste mis ik natuurlijk het face-to-face contact met de collega’s. Ondanks dat we veel contact hebben via chat en videobellen, de drempel ligt toch iets hoger om elkaar te spreken. Daarnaast hebben we een prachtig nieuw kantoor, en is het ook jammer dat we daar nu niet gebruik van kunnen maken.

Ik hoop dat de corona-cijfers snel beter worden en dat we weer met zijn allen op kantoor kunnen zijn. Blijf gezond!

 

Een kijkje bij Mathijs, ontwikkelaar.

Hoe ervaar je het thuiswerken tot nu toe?

De werkzaamheden lenen zich prima voor thuiswerken en de communicatie met de andere teamleden verloopt goed. We hebben vaak meerdere keren per dag video-calls. De eerste weken was het nog wat onwennig, maar daarna werden de videocalls steeds gestructureerder en efficiënter.

Toch mis ik het face-to-face contact wel. Voor gewoon een gezellig praatje of het sparren met collega’s over een probleem of idee werkt een video-call een stuk minder goed.

Welke rol heeft Easyflex gehad in het thuiswerken en de maatregelen rondom corona?

Easyflex is vanaf het eerste moment duidelijk geweest: de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd en iedereen moet thuiswerken, voor zolang het duurt. Indien nodig werden de benodigde spullen, zoals een bureaustoel, headsets of een extra monitor, rondgebracht.

De afgelopen weken heeft Easyflex regelmatig van zich laten horen, zoals via een ansichtkaart met een persoonlijke boodschap en is er zelfs een heerlijke lunch bezorgd. 

Wat zijn jouw tips voor efficiënt thuiswerken?

Mij helpt het enorm dat ik afgezonderd op een kamer kan zitten. Mijn partner en drie kinderen zijn ook thuis. Ik heb het geluk dat de kinderen oud genoeg zijn om zichzelf te kunnen vermaken.

Ik neem ook regelmatig een break. Net als op kantoor, eigenlijk, maar in plaats van koffie te halen, loop ik thuis even naar beneden om wat te kletsen of loop ik een klein rondje met de hond.

Is er iets wat je mist tijdens het thuiswerken?

We hebben een virtuele vrijdagmiddagborrel, waar me met een groep collega’s videobellen en Pictionary spelen. Dat is heel erg leuk, maar het kan niet tippen aan de echte Easyflex-vrimibo vrijdagmiddagborrel. Dat mis ik wel. Videocalls zijn over het algemeen redelijk gestructureerd en formeel. Ik mis ook soms wel het informele contact met de collega’s een beetje.

 

Nieuwsbrief