Hoe gebruik je de status van een flexwerker?

Hoe gebruik je de status van een flexwerker?

Elke flexwerker in Easyflex heeft een status: ingeschreven, actief, passief of uitgeschreven. Wil je weten waarom het belangrijk is dat flexwerkers de juiste status hebben? En hoe je in een overzichtelijk diagram de statuswijzigingen van flexwerkers kunt zien? Lees dan verder!

Verschillende statussen
Als je een nieuwe flexwerker inschrijft krijgt deze automatisch de status ‘Ingeschreven’. Zodra de ingeschreven flexwerker wordt geplaatst, krijgt deze automatisch de status ‘Actief’. Flexwerkers die niet meer geplaatst zijn, worden ‘Passief’ en uiteindelijk ‘Uitgeschreven’. Deze statussen kun je de flexwerker zelf geven, of je kunt instellen na hoeveel dagen er een automatische statuswijziging plaatsvindt, maar daarover later meer.

Waar kan ik de huidige status van de flexwerker zien?
De status van de flexwerker kun je op verschillende plekken in Easyflex terugzien. Wanneer je flexwerkers gaat zoeken in ‘Frontoffice > Flexwerkers’, zie je achter de naam van de flexwerker een letter staan die correspondeert met de status. Als je een flexwerker selecteert, zie je bovenin de header ook direct de status staan. Ook bij de flexwerker op het tabblad ‘Algemeen’ zie je de status terug en dit is tevens de plek waar je de deze kunt aanpassen.

Status automatisch laten wijzigen
In ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Statuswijzigingen’ kun je instellen wanneer een flexwerker automatisch van status wijzigt. Een flexwerker krijgt altijd automatisch de status ‘Actief’ zodra deze geplaatst wordt. Je kunt zelf instellen na hoeveel dagen zonder plaatsing de flexwerker ‘Passief’ wordt en hoeveel dagen daarna de flexwerker de status ‘Uitgeschreven’ krijgt.

Wat doet deze status nu precies?
Het goed gebruiken van de statussen van flexwerkers zorgt ervoor dat je bij zoekopdrachten sneller kunt filteren op een groep flexwerkers. Bij het zoeken naar flexwerkers in ‘Frontoffice > Flexwerkers’ kun je de filter ‘Status’ activeren, zodat je alleen flexwerkers te zien krijgt met een bepaalde status. Ook kun je  matchen op flexwerkers met een bepaalde status. Wil je bijvoorbeeld zien welke flexwerkers in de afgelopen maand gestart zijn? Of welke flexwerkers momenteel voor je aan het werk zijn? En welke  het afgelopen jaar uit dienst gegaan zijn? Dat kan allemaal door gebruik te maken van het matchobject ‘Status fw’. Dit matchobject kun je uiteraard combineren met andere filters, zoals: flexwerkers in een bepaalde fase, met een specifieke werkervaring of in een leeftijdscategorie.

Het verloopdiagram
De status van de flexwerker kun je ook terugzien op het management dashboard. Wanneer je bij ‘Dashboardobjecten’ kiest voor ‘Status/cont.’kun je bijvoorbeeld een lijst genereren van het aantal flexwerkers met een bepaalde status in een periode naar wens. Naast de huidige status, kun je ook naar het verloop kijken. Vooral met de vakantieperiode is dit interessante informatie. Je ziet dan over de opgegeven periode hoeveel flexwerkers zijn ingeschreven, hoeveel personen actief geworden zijn en dus geplaatst zijn, hoeveel medewerkers van ‘actief’ naar ‘passief’ gegaan zijn, etc.

Deze gegevens staan in een tabel, maar als je bij ‘Presentatie’ kiest voor ‘Verloop flexwerkers’ en bij ‘Presentatievorm’ voor ‘Verloopdiagram’, wordt het verloop van je flexwerkers in een duidelijke diagram getoond. En wist je dat de gegevens zelfs per relatiebeheerder te raadplegen zijn? Zo zie je dus precies hoeveel personen een intercedent heeft ingeschreven of geplaatst. Dat is dan weer reuze handig wanneer je met targets werkt!

Nieuwsbrief