Hoge omzet en marges tijdens de zomerperiode?

Hoge omzet en marges tijdens de zomerperiode?

Hoge omzet en marges tijdens zomerperiode?
Of de zomer nu een drukke periode was voor je of niet; je wil nu vast weten hoe hoog je omzet en marge tijdens deze vakantieperiode was! De omzet per flexwerker uitrekenen is geen optie. Maak daarom eenvoudig overzichten aan om hier achter te komen.
De marge die je hebt behaald is je omzet minus de kostprijs. Dit per plaatsing uitrekenen is natuurlijk geen doen, daarom kun je aan de hand van verschillende overzichten eenvoudig je marge en omzet controleren.

Management dashboard
Je managementgegevens raadplegen? Dat kan via het ‘Management dashboard’. Dit kan vanuit de module ‘Backoffice’ of ‘Frontoffice’. Vanuit ‘Backoffice’ kun je alle gegevens raadplegen en vanuit ‘Frontoffice’ alleen de gegevens waarvoor jij verantwoordelijk bent. De gegevens die je hier opvraagt, kunnen zowel cijfermatig als grafisch worden gepresenteerd. Je kunt je resultaten verfijnen aan de hand van de rapportinstellingen; zo kun je zien welke omzet en marge je met vakantiekrachten hebt behaald, maar je kunt de gegevens ook verfijnen voor een bepaalde sector, locatie, relatie of flexwerker.

Resultaten
Wil je de resultaten van een specifieke relatie of flexwerker zien? Selecteer de flexwerker of relatie en ga naar het tabblad ‘Resultaten’. Hier zie je onder andere de verloonde/gefactureerde uren én de marge.

Rapportage detail
Met het overzicht ‘Rapportage detail’ dat je via ‘Backoffice> Overzichten’ aanmaakt, raadpleeg je overzichtelijk de uren, omzet en marge. Aan de hand van de verschillende niveaus bepaal je zelf hoe ver je de gegevens uitsplitst op het overzicht.

Dataview
Dataview is een geavanceerde visualisatietool die je managementdata uit Easyflex op een overzichtelijke én interactieve manier toont. Met één klik zie je jouw data in handige tabellen, grafieken en diagrammen. Zo krijg je je topklanten in beeld, zoom je eenvoudig in op je cijfers en stijgt je kostenbeheersing naar een nieuw niveau. Nieuw in Dataview: LIV! Een overzichtelijke lijst met een prognose van je LIV omzet en welke mutaties je kunt uitvoeren om hier nog meer voordeel uit te halen. Nog niet bekend met Dataview? Stuur dan gauw een mail naar sales@easyflex.nl voor een vrijblijvende demonstratie!

Goed om te weten!
Hou bij bovenstaande overzichten rekening met de volgende punten:

  • Je hebt de keus uit een drietal rapportkeuzes, namelijk: werkmoment, financieel en commercieel:
    1. Werkmoment: zie wat er in de aangeven periode is gewerkt;
    2. Financieel: bekijk wat er in het rapportage tijdvak is verloond en/of gefactureerd;
    3. Commercieel: je ziet een prognose van urendeclaraties die niet volledig zijn verwerkt. Let op: Wanneer een urendeclaratie wel is verloond, maar nog niet is gefactureerd, verwacht Easyflex dat je dezelfde uren gaat factureren, zodat er geen onevenredige resultaten worden getoond. Andersom is dit ook het geval.
  • Het is belangrijk om te weten welke looncomponenten worden meegenomen in je omzet en marge. Per looncomponent stel je bij ‘Beheer’ in of je deze in de statistieken wilt opnemen. Met het overzicht ‘Bedrijfsinstellingen’ kun je controleren welke looncomponenten in de statistieken zijn opgenomen.
  • Let op: Handmatige omzet wordt in het overzicht ‘Rapportage detail’ niet meegenomen. Hiervoor maak je apart het overzicht ‘Rapportage handmatige omzet’ aan. Met de filterinstellingen kun je bij het Management dashboard en het tabblad Resultaten wel aangeven of je de handmatige omzet in je marge wilt opnemen.

Hoe kun je (negatieve) marge herleiden?
Om te zien waar je marge vandaan komt, kun je het best het overzicht ‘Rapportage detail’ aanmaken. Door bij de niveaus te kiezen voor ‘Relatie’, ‘Flexwerker’ en ‘Declaratie’ raadpleeg je inzichtelijk op declaratie niveau de marge. Op deze manier kun je eenvoudig zien waar je marge vandaan komt. Je kunt hiervoor ook Dataview gebruiken; herleid direct terug tot de bron en bekijk welke relatiebeheerder, functie, flexwerker en/of relatie aan de negatieve marge gekoppeld is.

Nieuwsbrief