Je bent er bijna: laatste stap van de jaarovergang

Je bent er bijna: laatste stap van de jaarovergang

Na het operationeel maken van 2016 en het draaien van alle overzichten, moet 2015 nog afgesloten worden. Daar is nu het juiste moment voor! Dit is tevens de laatste stap van ons stappenplan. Ben jij er al klaar voor?

De maanden december en januari staan in het teken van de jaarovergang. Sinds eind 2015 ben je hier volop over geïnformeerd. Onze overzichtelijke procesbeschrijving laat zien hoe je in drie eenvoudige stappen op een goede manier 2016 in gaat. Met de eerste twee stappen zet je het loonjaar 2016 operationeel en zijn de nieuwe kostprijzen en/of loonsverhogingen doorgevoerd. Als het goed is, zijn deze stappen inmiddels gedaan en ben je volop aan het werk in 2016!

De jaarovergang is nu dus bijna afgerond. Het enige wat nog gedaan moet worden, is:

  • het loonjaar 2015 afsluiten
  • de laatste loonaangifte van 2015 versturen
  • de jaaropgaven aanmaken en versturen

Bovenstaande punten zijn onderdeel van de derde en laatste stap van het stappenplan. Wil je inhoudelijk meer weten over deze stap? Raadpleeg dan het online handboek bij ‘Procesbeschrijvingen > Jaarovergang > Jaarovergang 2015 – 2016 > Stap 3’.

Het is erg belangrijk dat je de laatste loonaangifte op tijd verstuurt. Houd daarvoor de deadline van de Belastingdienst in de gaten! En zorg ervoor dat je alles van 2015 verloond hebt en eventuele correcties zijn doorgevoerd. Let op: na het afsluiten van het loonjaar kun je niet meer verlonen in 2015.

Nadat je het loonjaar hebt afgesloten, komt vervolgens het afsluiten van het financiële boekjaar 2015. In onze volgende nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over het vinden van financiële aansluiting.

Nieuwsbrief