Je bent er bijna: Laatste stap van de Jaarwissel

Je bent er bijna: Laatste stap van de Jaarwissel

Na het operationeel maken van loonjaar 2018 en het draaien van alle overzichten, moet het loonjaar 2017 nog afgesloten worden. Daar is nu het juiste moment voor! Dit is tevens de laatste stap van het stappenplan voor de Jaarwissel.

Loonjaar 2018 operationeel, en nu?
De maanden december en januari staan in het teken van de Jaarwissel. De procesbeschrijving in het online handboek laat zien hoe je in drie eenvoudige stappen op een goede manier 2018 in gaat. Met de eerste twee stappen heb je het loonjaar 2018 operationeel gemaakt en zijn de nieuwe kostprijzen en/of loons- en tariefverhogingen doorgevoerd. Als je deze stappen hebt afgerond, ben je nu volop aan het werk in 2018!

De Jaarwissel is hiermee bijna afgerond. De laatste punten die nog gedaan moeten worden zijn:

  • het loonjaar 2017 afsluiten
  • de laatste loonaangifte van 2017 versturen
  • de jaaropgaven aanmaken en versturen

Bovenstaande punten zijn onderdeel van de derde en tevens laatste stap van het stappenplan. Wil je meer weten over deze stap? Kijk dan in het online handboek bij ‘Procesbeschrijvingen > Jaarwissel > Jaarovergang 2017 – 2018 > Stap 3’.

Het is erg belangrijk dat je de laatste loonaangifte op tijd verstuurt. Houd daarvoor de deadline van de Belastingdienst in de gaten! En zorg ervoor dat je alles van 2017 verloond hebt en eventuele correcties zijn doorgevoerd. Let op: Na het afsluiten van het loonjaar kun je niet meer in 2017 verlonen.

Nadat je het loonjaar hebt afgesloten, komt vervolgens het afsluiten van het financiële boekjaar 2017. Binnenkort lees je alles wat je moet weten over het vinden van financiële aansluiting.

Nieuwsbrief