Je bent er bijna: laatste stap van de jaarwissel

Je bent er bijna: laatste stap van de jaarwissel

Na het operationeel maken van loonjaar 2017 en het draaien van alle overzichten, moet 2016 nog afgesloten worden. Daar is nu het juiste moment voor! Dit is tevens de laatste stap van ons stappenplan. Ben jij er al klaar voor?

De maanden december en januari staan in het teken van de Jaarwissel. Sinds eind 2016 heb je hier regelmatig informatie over ontvangen. Onze procesbeschrijving laat zien hoe je in drie eenvoudige stappen op een goede manier 2017 in gaat. Met de eerste twee stappen heb je het loonjaar 2017 operationeel gemaakt en zijn de nieuwe kostprijzen en/of loonsverhogingen doorgevoerd. Als je deze stappen hebt afgerond, ben je nu volop aan het werk in 2017!

De jaarwissel is bijna afgerond. De laatste punten die je nog moet doen:

  • het loonjaar 2016 afsluiten
  • de laatste loonaangifte van 2016 versturen
  • de jaaropgaven aanmaken en versturen

Deze punten zijn onderdeel van de derde en laatste stap van het stappenplan. Wil je meer weten over deze stap? Kijk dan in het online handboek bij ‘Procesbeschrijvingen > Jaarwissel > Jaarwissel 2016 – 2017 > Stap 3’.

Het is erg belangrijk dat je de laatste loonaangifte op tijd verstuurt. Houd daarvoor de deadline van de Belastingdienst in de gaten! En zorg ervoor dat je alles van 2016 verloond hebt en eventuele correcties zijn doorgevoerd. Let op: na het afsluiten van het loonjaar kun je nog wel verlonen in 2016, maar geen correcties meer doorvoeren.

Nadat je het loonjaar hebt afgesloten, komt vervolgens het afsluiten van het financiële boekjaar 2016. In onze volgende nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over het vinden van financiële aansluiting.

Nieuwsbrief