Maak kennis met onze ‘Vergeten overzichten’

Maak kennis met onze ‘Vergeten overzichten’

Herken je dat? Dat je ergens over een markt loopt en bij een groentestalletje een groentesoort ziet liggen waarvan je denkt: Wat is dat? Hoe zou dat smaken? Wat voor gerecht kan ik met deze groente maken? Dat moet een ‘vergeten groente’ zijn.

Bij Easyflex herkennen we dit. Natuurlijk niet met groenten, maar er zijn wel een aantal overzichten die weinig worden aangemaakt door onze gebruikers. Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen, maar niet aangemaakt omdat je niet wist wat je ervan kon verwachten. Best zonde eigenlijk. Wat de boer niet kent eet hij niet en daar gaan we vandaag verandering in brengen! Hopelijk kunnen we je inspireren om toch eens een ‘Vergeten overzicht’ te genereren. Waarom? Ze zijn erg handig, bieden nieuwe inzichten en leveren misschien zelfs verrassende resultaten op!

CBS en Nipo statistiek
Dit overzicht toont je het aantal verwerkte uren met de bijbehorende omzet en kostprijs, uitgesplitst per kwartaal en per fase. Dit is één van de twee overzichten in Easyflex dat kan worden aangemaakt per fase en kan daarom vernieuwende resultaten opleveren!

Marktmonitor
Het overzicht Marktmonitor toont net als bovenstaand overzicht de uren, omzet en kosten per fase. Het verschil is dat dit overzicht gesplitst wordt per 4-wekenperiode in plaats van per kwartaal. Tevens wordt er een splitsing gemaakt per beroepsgroep (administratief, medisch, technisch, industrieel). Ook dit overzicht onderscheidt zich dus door de splitsing per fase.

Overzicht SFU
ABU en NBBU leden zijn verplicht om premie af te dragen aan de Stichting Fonds voor de Uitzendbranche. Deze premie moet worden afgedragen over het loon van medewerkers die werkzaam zijn in fase A en fase 1 en 2A. Voor de berekening van de juiste premie heeft SFU jaarlijks de totale brutoloonsom van deze fases nodig. Speciaal daarvoor bestaat het overzicht SFU. Je hoeft dus zelf geen ingewikkelde berekeningen te maken, want je kunt met één druk op de knop dit overzicht starten en aanleveren bij SFU!

Overzicht premies en grondslagen
Dit overzicht toont de grondslagen en premies van de diverse sociale verzekeringspremies. Maar wat vooral interessant is, is dat het overzicht laat zien hoeveel premiekorting (ouderen, jongeren en arbeidsgehandicapten) er berekend is. Je kunt de berekende premiekorting zien van je volledige werkmaatschappij, maar ook per flexwerker en zelfs uitgesplitst per loontijdvak.

Rangorde overzicht
Wanneer je inzicht wilt in omzetcijfers zul je waarschijnlijk gebruik maken van het overzicht ‘Rapportage detail’ of van het management dashboard. Een verrassend leuk overzicht is het Rangorde overzicht. Dit overzicht rangschikt je flexwerkers, relaties of relatiebeheerders op basis van de uren, omzet of marge. Zo kun je dus heel makkelijk een top 10 (of 25, 50, 75 of onbeperkt) maken van relaties of flexwerkers die het meest opleveren of relatiebeheerders die de meeste uren gedraaid hebben in de door jou opgegeven periode!

Aan-/afmelding zorgverzekering (alleen van toepassing bij buitenlandse flexwerkers)
Verzorg jij voor je flexwerkers de zorgverzekering en meld je ze in Easyflex aan bij HollandZorg of Zorg en Zekerheid? Dan is het goed om te weten dat Easyflex automatisch elke avond een overzicht genereert met daarop de aan- en afmeldingen. Het is aan te raden om dit overzicht regelmatig te controleren, zodat je kunt zien of er flexwerkers op staan die niet kunnen worden aan- of afgemeld, bijvoorbeeld omdat er geen BSN aanwezig is. Het rapport vind je in ‘Backoffice > Exporteren en printen’ of je kunt in ‘Beheer > Berichtgeving’ instellen dat het rapport automatisch naar je gemaild wordt.

Proef eens een van deze vergeten overzichten en laat je verrassen door een andere kijk op je cijfers. Hopelijk ‘smaken’ ze goed en word je getriggerd om ze nogmaals te ‘bereiden’!

Nieuwsbrief