Minimum(jeugd)loon. Wat verandert er voor je flexwerkers?

Minimum(jeugd)loon). Wat verandert er voor je flexwerkers?

Op 1 juli 2019 vindt de halfjaarlijkse verhoging van het wettelijk minimum loon plaats. Naast het wettelijk minimum loon verandert de leeftijd waarop flexwerkers recht hebben op het wettelijk minimumloon voor volwassenen. Dit is vanaf 1 juli 2019 vanaf 21 jaar. Easyflex helpt je deze administratieve handeling eenvoudig te verwerken, zodat je snel klaar bent voor de zomer.

Overzicht ‘Collectieve loon/tarief aanpassingen’
Binnen Easyflex is het mogelijk om alle lonen tegelijkertijd aan te passen. Dit is super handig, omdat je niet in elke plaatsing het nieuwe loon handmatig hoeft vast te leggen. Gebruik dit overzicht  bijvoorbeeld  bij verhogingen van het wettelijk minimumloon, een percentage of gewoon een vast bedrag. Je hoeft alleen het overzicht ‘Collectieve loon/tarief aanpassingen’ aan te maken. Ook kun je met dit overzicht je tarieven aanpassen.

Maak je gebruik van loon- en/of tariefschema’s? Pas dan kun je als eerste de lonen en/of tarieven in de schema’s aan. Vervolgens gebruik je ook het overzicht ‘Collectieve loon/tarief aanpassingen’  om de nieuwe lonen en tarieven te verwerken in de plaatsingen.

Tips

  • Wij adviseren je om een loon- en/of tariefaanpassing altijd eerst pro forma aan te maken en daarna pas definitief.
  • Zorg ervoor dat je de loon- en/of tariefaanpassing hebt doorgevoerd, voordat je de urendeclaraties vanaf 1 juli gaat verwerken!
  • Met het ‘Overzicht loon- en tariefafspraken’ in ‘Backoffice > Overzichten’ kun je een rapport maken van de huidige loon- en tariefafspraken die zijn vastgelegd in de plaatsingen. Op het rapport wordt per looncomponent het tarief, het uurloon, de kostprijs en marge per uur getoond.

Meer informatie over het overzicht ‘Collectieve loon- en tariefaanpassingen’ vind je in het handboek onder ‘Procesbeschrijvingen > Algemeen > Collectieve loon- en tariefaanpassingen’. Of bekijk de Easyvideo ‘Ophogen loon- en tariefafspraken

Het wettelijk bruto minimumloon per 1 juli 2019*
Het wettelijk brutominimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 juli 2019:

  • Per maand € 1.635,60
  • Per week € 377,45
  • Per dag € 75,49

In Easyflex zijn de nieuwe minimumlonen doorgevoerd en wordt er vanaf 1 juli 2019 gesignaleerd op deze nieuwe minimumlonen. De volledige tabel van minimumlonen vind je terug in ons handboek onder ‘Downloads > Algemene Wet- en Regelgeving documenten’.

* Bron: de Staatscourant d.d. 8 april 2019

Nieuwsbrief