Nieuw in Easyflex: Betaaltermijn vanaf aanmaakdatum factuur

Nieuw in Easyflex: Betaaltermijn vanaf aanmaakdatum factuur

Factureer je in Easyflex? Hoe bepaal jij altijd de factuurdatum van de verkoopfacturen? Kies je voor automatisch of handmatig? Of wil je dat de betaaltermijn geldt vanaf de aanmaakdatum van de factuur?

Nieuw in Easyflex is het vermelden van de aanmaakdatum op de factuur. En dat kan hartstikke handig zijn natuurlijk! In dit artikel lees je alles over de factuurdatum en hoe je deze nieuwe optie aanzet.

Factuurdatum: Automatisch of handmatig?
De factuurdatum van je verkoopfacturen kun je zelf bepalen. Wanneer je bij het overzicht ‘Verlonen/factureren urendeclaraties’ bij factuurdatum kiest voor ‘Automatisch bepalen’, dan worden de facturen op de datum van de afgelopen zondag opgemaakt en geboekt. Bij de betaaltermijn wordt standaard ook gerekend vanaf deze zondag. Kies je bij factuurdatum voor ‘Handmatig’, dan kun je zelf een andere factuur- en boekingsdatum kiezen. De facturen worden dan opgemaakt en geboekt op de door jou gekozen datum.

Betaaltermijn vanaf aanmaakdatum factuur?
Vanaf nu is de aanmaakdatum van de factuur te vermelden op de factuur. Als je bij ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Facturen’ de optie ‘Aanmaakdatum vermelden’ aanvinkt, dan wordt bij nieuwe facturen de betaaltermijn vanaf de aanmaakdatum van de factuur gerekend. Op de factuur staat bij aanmaakdatum de datum wanneer je het overzicht ‘Verlonen/factureren urendeclaraties’ hebt aangemaakt. Dit is de datum waarop je de factuur hebt aangemaakt. De boekingsdatum van de facturen wijzigt niet. Deze blijft standaard de zondag van de voorgaande week.

Hoe ziet de factuur er dan uit?
De aanmaakdatum van de factuur staat in de informatieregel onderaan de factuur. Hier komt te staan: Betaaltermijn … dagen na aanmaakdatum factuur DD-MM-YYYY.

Als je meer informatie wilt, kijk dan eens in het handboek of neem contact op met het Service Center.

Nieuwsbrief