Nieuwe opties voor nóg eenvoudigere urenbestandverwerking

Nieuwe opties voor nóg eenvoudigere urenbestandverwerking 

Het gebruik van urenbestanden kan veel tijd besparen; uren kun je met één druk op de knop verwerken en plaatsingen kunnen automatisch worden aangemaakt in Easyflex. Onlangs zijn er nieuwe opties beschikbaar gekomen die het verwerken van een urenbestand nóg makkelijker maken:

Sparen/uitbetalen van overwerkuren en/of onregelmatige uren

Bij het vastleggen van de hercodering van looncomponenten bij de urenbestand-definitie kun je in het geval van ‘Loon overwerkuren’ en ‘Loon onregelmatige uren’ nu ook kiezen voor ‘Flexwerker instelling’ bij ‘Uren sparen’. Op die manier wordt de instelling die bij de flexwerker is gekozen op tabblad ‘Betalingen’ toegepast bij het verwerken van een urenbestand.

Raadplegen van arbeidsovereenkomst

Na het inlezen van een urenbestand kun je via tabblad ‘Resultaten’ de arbeidsovereenkomst van een flexwerker of vaste medewerker inzien en indien nodig aanpassen.

Aanvangsdatum plaatsing

Wanneer je in een urenbestand-definitie hebt ingesteld dat plaatsingen automatisch aangemaakt moeten worden, kun je een keuze selecteren voor de aanvangsdatum van de plaatsing. De eerste optie ‘Maandag van de week’ werd voorheen standaard toegepast. De nieuwe optie ‘De datum van de eerste urenregel’ zorgt ervoor dat de aanvangsdatum van de plaatsing overeenkomt met de eerste datum die in het urenbestand voorkomt. Wanneer je dus kiest voor deze optie worden de plaatsingen niet meer automatisch op de maandag van de week aangevangen, tenzij de eerste urenregel een datum bevat die op een maandag van de week valt.

Verwerk je nog geen urenbestanden in Easyflex, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met het Service Center, zodat we je hiermee op weg kunnen helpen! Heb je toch meer individuele begeleiding nodig? Ook dat is mogelijk! Neem hiervoor contact op met trainingen@easyflex.nl

Tip: meld je aan voor de webinar!

Nog niet helemaal bekend met urenbestanden en wil je weten hoe je deze correct inleest in Easyflex? Bespaar jezelf het uitzoekwerk en meld je aan voor onze webinar op 22 maart. Onze trainster neemt je dan stap voor stap mee in het proces. Aanmelden kan via deze link.

Nieuwsbrief