Nieuwe uitbreiding NeWML

Nieuwe uitbreiding NeWML!

Goed nieuws: de uitbreiding van het NeWML in Easyflex is afgerond! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder. Nog niet helemaal bekend met de berekening van het NeWML? Check dan even dit artikel.

NeWML en de ET-regeling
Vanaf nu kun je voor de looncomponenten ‘ET-uitruil huisvesting’ en ‘ET-uitruil overige kosten’ instellen dat je deze wilt inhouden tot de maximale toegestane inhouding van het Netto Equivalent WML. Voor huisvesting betekent dit dat er maximaal 25% van het bruto WML zal worden ingehouden. Voor de overige kosten betekent dit dat er maximaal het verschil tussen het nettoloon en het NeWML zal worden ingehouden.

Rekening courant
Als blijkt dat de gewenste inhouding hoger is dan de toegestane inhouding, zie je op de loonstrook eerst de volledige inhouding, gevolgd door een ‘correctie’. Het verschil tussen beide is wat er feitelijk ingehouden wordt. De gecorrigeerde bedragen vormen een schuld voor de flexwerker. En stel dat er in de verloning ruimte tussen het nettoloon en het NeWML over is die niet gebruikt wordt en er is een schuld, dan wordt deze ruimte gebruikt voor het aflossen van de schuld. Op de loonstrook wordt dit aangeduid als ‘verrekening’. Voor de huisvesting kun je voor het aflossen van de schuld huisvesting er ook voor kiezen om eventuele ruimte binnen de 25% toegestane inhouding te gebruiken.

Kom je hier niet uit? De medewerkers van ons Service Center staan klaar voor al jouw inhoudelijke Easyflex vragen, je kunt ze telefonisch of per mail bereiken op support@easyflex.nl of +31162690411.  Check ook onze FAQ over het ‘Automatisch corrigeren van het NeWML’ in het handboek.

Heb je behoefte aan meer begeleiding gericht op jouw bedrijfsprocessen? Neem dan contact op met onze consultants via trainingen@easyflex.nl of bekijk de mogelijkheden van ons Service Plus abonnement.

 

Nieuwsbrief