Ook vaste medewerkers verloon je in Easyflex!

Geen apart softwarepakket nodig voor de verloning van je vaste medewerkers!

Wist je dat je in Easyflex naast flexwerkers ook vaste medewerkers kunt verlonen? Doe je de verloning van de vaste medewerkers nog in een ander softwarepakket? Dan is januari 2022 een mooi moment om over te stappen.

Welke medewerkers kunnen de gegevens van vaste medewerkers inzien?
Door het instellen van een autorisatierol bepaal je welke medewerkers geautoriseerd zijn de gegevens van de vaste medewerkers in te zien en te bewerken.

Welke overzichten zijn beschikbaar voor de verloning van vaste medewerkers?
Speciaal voor vaste medewerkers zijn de volgende overzichten: Loonspecificaties VM (vaste medewerkers), Loonspecificaties VM (historisch) en Loonspecificaties VM administratie. Deze overzichten stel je beschikbaar bij ‘Beheer > Aansturing overzichten’.

Welk looncomponent gebruik ik voor het verlonen van de vaste medewerkers?
Voor vaste medewerkers die elke periode hetzelfde loon verdienen, gebruik je het looncomponent ‘Vast loon’. Het looncomponent ‘Loon normale uren’ is met name geschikt voor vaste medewerkers die flexibele uren werken. Het is belangrijk om een keuze te maken. Per declaratie kan namelijk maar één methode worden toegepast.

Wat moet je zeker weten?
Bij vast loon is er geen opbouw van vakantiedagen. Bij vast loon moet je bij aanvang van het contract of bij aanvang van het nieuwe loonjaar op het tabblad ‘Saldigegevens’ de vakantiedagen (uren) toekennen. In het reserveringsschema neem je geen percentage op voor de opbouw van vakantiedagen. Daarnaast zet je een vinkje bij ‘Geen reservering opbouw. Opname verlaagt enkel de stand in tijd’. Door deze optie aan te zetten kun je in de urendeclaratie in de kolom ‘VD’ de uren van de (door de vaste medewerker opgenomen) vakantiedagen ingeven. Op deze manier worden de vakantiedagen niet boven op het vaste loon uitbetaald en wordt de stand automatisch op het tabblad ‘Saldigegevens’ verlaagd. Er wordt dus gewerkt met een afbouwmethodiek.

Voor een vaste medewerker is het alleen nodig om een contract en eventueel een vaste beloning vast te leggen. De plaatsing wordt automatisch door Easyflex aangemaakt.

Tips:

  • Maak aparte grootboeknummers aan voor de verloning van de vaste medewerkers, zodat de administratie van de flexwerkers en vaste medewerkers gescheiden blijft.
  • Met ‘Vast loon’ kun je eenvoudig uren registreren. Welke uren zijn uitbetaald als feestdagen, arbeidsongeschiktheid of bijzonder verlof?
  • Maak het overzicht ‘Vaste beloningen’ voor de vaste medewerkers aan voor een overzicht met de lonen, het deeltijdpercentage en de ingangs- en einddatum.
  • Start een vaste medewerker halverwege een loontijdvak? Pas dan het deeltijdpercentage in de eerste urendeclaratie aan. Stopt een vaste medewerker halverwege een loontijdvak? Pas dan het deeltijdpercentage in de laatste urendeclaratie aan.
  • Uitgebreide informatie vind je in de procesbeschrijving ‘Verlonen vaste medewerkers’ in het handboek.
Nieuwsbrief