The making of Easyflex Planning

The making of Easyflex Planning

Het is zover, Easyflex Planning is live! De afgelopen tijd is er vaak nieuws naar buiten gebracht over Planning, maar het is nu eens tijd om het team erachter het woord te geven. Team Planning vertelt over ‘The making of Planning’.

Wie is wie?
Het Planningsteam bestaat uit een samenwerking tussen ontwikkelaars en collega’s die vanuit een praktijkvisie hun bijdrage leveren. De ontwikkelaars van Easyflex die hard aan planning hebben gewerkt zijn Robbert, Jürgen, Peter en Ben. Vanuit Dynora, het bedrijf waar Easyflex mee samen heeft gewerkt, namen Arjan, Michiel, Matthijs en Wouter de ontwikkeling voor hun rekening. Birgit heeft Planning niet alleen uitvoerig getest, maar coördineert ook demo’s en is aanspreekpunt geweest voor pilotklanten met vragen, wensen en verbeteringen. Ferry heeft vanaf de start meegewerkt aan de opbouw en functionaliteiten van Planning, test de applicatie uitvoerig, coördineert de pilot en stuurt dagelijks het team aan.

Hoe is het idee achter Easyflex Planning ontstaan?
Twee jaar geleden kwam het idee vanuit Easyflex om een planningsapplicatie toe te voegen aan het huidige softwarepakket. Door alle planning informatie op één plek te verzamelen, kan een planner makkelijk, snel en foutloos te werk gaan. Een directe connectie tussen Planning en Easyflex zorgt er vervolgens voor dat informatie altijd up-to-date is, wat dubbel werk voorkomt. Het idee werd voorgelegd bij klanten van Easyflex en zorgde voor enthousiaste reacties.

Samen met Dynora, hadden we de visie om software te creëren die vooral intuïtief en gebruiksvriendelijk is. De focus was om de software zo te maken dat de kernfunctionaliteiten moeiteloos aan elkaar klikken, wat een flexibele workflow mogelijk maakt. Vanuit dit concept is de samenwerking tussen Dynora en Easyflex én de ontwikkeling van Easyflex Planning gestart.

Waar werd voornamelijk op gelet bij het ontwikkelen van Easyflex Planning?
Waar voornamelijk op gelet is, is het gemak waarmee gebruikers in Easyflex Planning werken. Een leuk voorbeeld van het succes daarvan, zijn twee stagiaires die werkzaam zijn bij een pilotklant die de software voor ons test. Zonder enige uitleg gingen zij aan de slag, wat probleemloos verliep. Voor Easyflex is het belangrijk dat de software breed inzetbaar is, zodat álle klanten met verschillende planningsmethoden en -technieken de software kunnen gebruiken.

Wat waren de grootste uitdagingen die jullie overwonnen hebben tijdens de ontwikkeling?
Een grote challenge was het opzetten van de zogenaamde ‘realtime updates’. Deze zorgen ervoor dat informatie overal tegelijkertijd zichtbaar is. Als een planner op het ene scherm een flexwerker inplant, dan verandert dit direct op alle andere schermen. Hierdoor voorkom je fouten die door niet-synchroon werken worden veroorzaakt. Een andere lastige uitdaging was het planbord zelf. Wat een gebruiker ziet, is een simpel te bedienen planbord, dat werkt door het tekenen van vakjes en het slepen van mensen. Het gemak waarmee het planbord aan de voorkant werkt, heeft echter een complexe achterkant om dit voor elkaar te krijgen.

Welke dagelijkse werkzaamheden worden vergemakkelijkt door Planning?
Easyflex Planning biedt de mogelijkheid om de diverse apps die een planner nodig heeft, in overzichtelijke werkruimtes te plaatsen. Deze werkruimtes kun je inrichten om aan te laten sluiten bij jouw wensen en specifieke werkzaamheden. Het gebruik van meerdere werkruimtes zorgt ervoor dat je snel kunt switchen tussen verschillende taken, bijvoorbeeld tussen het planbord van je grootste relatie en de agenda van je flexwerkers. Hetzelfde werk heeft daardoor veel minder handelingen nodig. Dat geeft je overzicht, maar ook een stukje rust, vertrouwen en minder stress.

Nu Planning bijna gelanceerd wordt en jullie kijken terug op het project, waar zijn jullie het meest trots op?
We zijn trots op de samenwerking tussen Easyflex en Dynora en het mooie resultaat dat we samen bereikt hebben. Het idee waarmee we zijn gaan samenwerken is gegroeid tot een volwaardige product met alle features die we als doel hadden gesteld. De feedback die we van testers ontvangen is kritisch, positief en enthousiast, en daar worden wij erg blij van!

Nieuwsbrief