Tropische omzet en marges

Tropische omzet en marges

De zomer was heerlijk en inmiddels al achter de rug. Je wil nu vast weten hoe hoog je omzet en marge tijdens deze tropische periode was? De omzet per flexwerker uitrekenen is geen optie. Maak  overzichten en je houdt nog een beetje tijd over om van je vakantie na te genieten.

De marge die je hebt behaald is je omzet minus de kostprijs. Dit per plaatsing uitrekenen is natuurlijk geen doen, je kunt je tijd wel beter besteden. Aan de hand van verschillende overzichten kun je eenvoudig je omzet en marge controleren.

Management dashboard
Raadpleeg je managementgegevens in het ‘Management dashboard’. Dit kan vanuit de module ‘Backoffice’ of ‘Frontoffice’. Vanuit ‘Backoffice’ kun je alle gegevens raadplegen en vanuit ‘Frontoffice’ alleen de gegevens waarvoor jij verantwoordelijk bent. De gegevens die je hier opvraagt, kunnen zowel cijfermatig als grafisch worden gepresenteerd. Verfijn je resultaten aan de hand van de rapportinstellingen. Zo kun je zien welke omzet en marge je met vakantiekrachten hebt behaald, maar je kunt de gegevens ook verfijnen voor een bepaalde sector, locatie, relatie of flexwerker.

Resultaten
Wil je de resultaten van een specifieke relatie of flexwerker zien? Selecteer de flexwerker of relatie en ga naar het tabblad ‘Resultaten’. Hier zie je onder andere de verloonde en gefactureerde uren én de marge.

Rapportage detail
Met het overzicht ‘Rapportage detail’ dat je via ‘Backoffice> Overzichten’ aanmaakt, raadpleeg je overzichtelijk de uren, omzet en marge. Aan de hand van de verschillende niveaus bepaal je zelf hoe ver je de gegevens uitsplitst op het overzicht. 

Dataview
Dataview is een geavanceerde visualisatietool die je managementdata uit Easyflex op een overzichtelijke én interactieve manier toont. Met één klik zie je jouw data in handige tabellen, grafieken en diagrammen. Zo krijg je je topklanten in beeld, zie je het aandeel van de relatiebeheerders en stijgt je kostenbeheersing naar een nieuw niveau. Je hebt altijd de belangrijkste informatie tot je beschikking. Nog niet bekend met Dataview? Stuur dan gauw een mail naar sales@easyflex.nl

Goed om te weten
Hou bij bovenstaande overzichten rekening met de volgende punten:

  • Je hebt de keus uit een drietal rapportkeuzes namelijk werkmoment, financieel en commercieel.
    • Werkmoment: zie wat er in de aangeven periode is gewerkt.
    • Financieel: bekijk wat er in het rapportage tijdvak is verloond en/of gefactureerd.
    • Commercieel: je ziet een prognose van(of inclusief?) urendeclaraties die niet volledig zijn verwerkt. Let op: Wanneer een urendeclaratie wel is verloond, maar nog niet is gefactureerd, verwacht Easyflex dat je dezelfde uren gaat factureren, zodat er geen onevenredige resultaten worden getoond. Andersom is dit ook het geval.
  • Het is belangrijk om te weten welke looncomponenten worden meegenomen in je omzet en marge. Per looncomponent stel je bij ‘Beheer’ in of je deze in de statistieken wilt opnemen. Met het overzicht ‘Bedrijfsinstellingen’ kun je controleren welke looncomponenten in de statistieken zijn opgenomen.
  • Let op: Handmatige omzet wordt in het overzicht ‘Rapportage detail’ niet meegenomen. Hiervoor maak je apart het overzicht ‘Rapportage handmatige omzet’ aan. Met de filterinstellingen kun je bij het Management dashboard en het tabblad Resultaten wel aangeven of je de handmatige omzet in je marge wilt opnemen.

Hoe kun je (negatieve) marge herleiden?
Om te zien waar je marge vandaan komt, kun je het best het overzicht ‘Rapportage detail’ aanmaken. Door bij de niveaus te kiezen voor ‘Relatie’, ‘Flexwerker’ en ‘Declaratie’ raadpleeg je inzichtelijk op declaratie niveau de marge. Op deze manier kun je eenvoudig zien waar je marge vandaan komt.

Nieuwsbrief