Voordat je aan de slag gaat

Voordat je aan de slag gaat…

Easyflex Planning is een webbased applicatie. En je kunt direct aan de slag door in te loggen met de inloggegevens die je ook voor Easyflex gebruikt. Het is dus niet nodig om software te downloaden of installeren op je computer. Let er wel op dat je gebruik maakt van Google Chrome en dat de beheerder je toegang heeft gegeven tot Easyflex Planning. De minimale aanbevolen schermgrootte is 1600×900.

Uiteraard helpen we je graag op weg. Om te beginnen lees je daarom hieronder een globale uitleg van de software. Wil je meer weten? Lees of bekijk de tutorials waarin je uitleg en tips krijgt over bepaalde onderdelen in Easyflex Planning.

Middels de knop ‘Apps’ open je het zogenaamde hoofdmenu vanuit waar je verschillende apps kunt openen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de verschillende apps.

Aanvragen
In de app ‘Aanvragen’ vind je alle aanvragen die in Easyflex staan. Er zijn verschillende filters beschikbaar waarmee je het resultaat van getoonde aanvragen zelf kunt bepalen. Na het selecteren van een specifieke aanvraag kun je doorklikken naar de details van de aanvraag en de planning van een aanvraag.
Let op! Een aanvraag wordt niet standaard op het planbord getoond. Dit om te voorkomen dat je planbord overvol komt te staan. Om een aanvraag te tonen op het planbord dien je dit aan te geven in de details van de aanvraag middels de optie ‘Beschikbaar voor planning’.

Beschikbaarheid
De app ‘Beschikbaarheid’ toont voor een door jou opgegeven periode welke flexwerkers beschikbaar zijn op de opgegeven dagen en/of tijden. De app toont enkele de namen van de beschikbare personen. In het exportbestand kun je per flexwerker de bijbehorende tijden terugvinden.
Gebruikers
In de app ‘Gebruikers’ vind je alle gebruikers die een licentie hebben in Easyflex. In deze app kan de Beheerder een gebruiker toegang geven tot Easyflex Planning. Ben je geen beheerder? Dan kun je deze app ook niet zien.

Groepen
In deze app kun je zelf groepen van personen aanmaken en beheren. Je kunt hierbij denken aan groepen op basis van competenties, projecten, afdelingen, etc. Je voegt personen doe aan een groep door deze aan te vinken in de lijst met personen of door personen te slepen naar een bepaalde groep. Middels het slepen kun je personen snel aan meerdere groepen toevoegen, zonder steeds eerst de betreffende groep te hoeven openen.
Relaties
In de app ‘Relaties’ vind je alle relaties die in Easyflex staan. Er zijn verschillende filters beschikbaar waarmee je het resultaat van getoonde relaties zelf kunt bepalen. Na het selecteren van een specifieke relatie kun je doorklikken naar de volgende subapps die bij de geselecteerde relatie horen: details, aanvragen, werklocaties, planning, contactpersonen, dagindeling en capaciteitsoverzicht.

Personen
In de app ‘Personen’ vind je alle personen en vaste medewerkers die in Easyflex staan. Er zijn verschillende filters beschikbaar waarmee je het resultaat van getoonde personen zelf kunt bepalen. Na het selecteren van een specifieke persoon kun je doorklikken naar de details of de planning van de betreffende persoon. In de planning van de persoon zie je waar hij of zij is gepland en kun je de beschikbaarheid van de persoon beheren.

Planning
Wanneer je de planning opent vanuit het hoofdmenu zie je de planning van al jouw relaties. Het is tevens mogelijk om de planning te openen vanuit een specifieke relatie, aanvraag of werklocatie.

Nieuwsbrief