Werk je met intermediairs? Maak gebruik van margefacturatie!

Nieuwe updates
Wil je na het uitvoeren van de reguliere facturatie een margefactuur aanmaken voor de intermediair? Gebruik dan de margefacturatie in Easyflex. Deze module is al een tijd beschikbaar, maar sinds kort zijn er een aantal uitbreidingen en mogelijkheden toegevoegd! Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om:

  • Naast uurlooncomponenten ook voor vergoedingen een factor in te stellen in het factorschema;
  • Een afwijkend factorschema toe te passen op relatie-, flexwerker- en plaatsingsniveau;
  • Het overzicht ‘Margefacturatie’ pro forma aan te maken;
  • Zelf te bepalen welke informatie op de margefactuur wordt getoond; de datum en/of de betreffende periode en jaar en/of het registratienummer van de flexwerker;
  • Een afwijkende documentdatum toe te passen op de margefactuur.

Margefactuur aanmaken
Door deze wijzigingen is margefacturatie nóg uitgebreider en kun je in een paar simpele stappen een margefactuur opstellen voor de intermediair, of een rapport aanmaken waarmee de intermediair zelf een factuur kan opstellen:

  1. Stap 1: Leg een looncomponent en factorschema’s vast op tabblad ‘Beheer > Margefacturen’, selecteer een intermediair per locatie en geef aan welke factorschema’s beschikbaar zijn per locatie;
  2. Stap 2: Selecteer het juiste factorschema. Je kunt afwijken per relatie, per flexwerker en per plaatsing;
  3. Stap 3: Verwerk de reguliere facturatie;
  4. Stap 4: Maak het overzicht ‘Margefacturatie’ aan, zodat er handmatige (credit)factuurregels worden aangemaakt voor de intermediair, of stuur het rapport door, zodat de intermediair zelf een factuur kan opstellen.

 

Heb je interesse in het gebruik van de margefacturatie of wil je meer informatie?  In het online handboek kun je de procesbeschrijving ‘Margefacturatie’ raadplegen, waar alle stappen in worden beschreven. Daarnaast kun je via het Mijn Easyflex portaal eenvoudig je vraag stellen aan ons Service Center.

Nieuwsbrief