Wijziging pensioen of fase? Krijg automatisch een waarschuwing

Wijziging pensioen of fase? Krijg automatisch een waarschuwing

Kan dat? Ja, dat kan met ‘Declaratiesignaleringen’! Easyflex controleert bij het bewerken van een urendeclaratie of een flexwerker overgaat naar de volgende fase of recht heeft op StiPP basis of plus pensioen. In dit artikel lees je hoe je ‘Declaratiesignaleringen’ instelt en welke keuzes je hebt.

Hoe stel je ‘Declaratiesignaleringen’ in?
Deze signaleringen leg je vast op het tabblad ‘Declaratiesignaleringen’ bij ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen’. Bij het openen van een urendeclaratie worden deze signaleringen gecontroleerd. Geef per signalering aan of je een waarschuwing wilt ontvangen. Of bepaal dat de urendeclaratie niet ingevoerd en verloond kan worden, als de betreffende signalering op de declaratie van toepassing is.

Waarop kun je signaleren?
1. Fasewijziging
2. Basis/plus pensioen (StiPP)

Keuzemogelijkheden bij declaratiesignaleringen?
Per signalering geef je aan of je het proces wilt blokkeren of continueren.

Bij ‘Actie’ heb je de volgende opties:
1. ‘Geen actie’: Signalering op dit onderdeel vindt niet plaats.
2. ‘Waarschuwen’: Je ontvangt een waarschuwing. Je kunt de declaratie wel bewerken, invoeren en verlonen. Na de waarschuwing kun je een uitzendovereenkomst in de volgende fase aanmaken of het pensioen bij de flexwerker aanvinken met ingang van de juiste datum.
3. ‘Blokkeren’: Het openen van de declaratie wordt geblokkeerd. De declaratie kan pas ingevoerd worden, als de wijziging is doorgevoerd.

Als je bij ‘Actie’ voor ‘Blokkeren’ kiest, krijg je de mogelijkheid om een autorisatie rol toe te kennen. Als je hier een rol selecteert, kunnen de medewerkers met deze rol, ondanks de blokkering, de declaratie wel openen en invoeren zodat deze verloond kan worden.

Vooraf signalering ontvangen?
Maak het overzicht ‘Signaleringen’ bij ‘Backoffice > Overzichten’ aan voor flexwerkers die de komende periode overgaan naar de volgende fase of recht hebben op basis- of pluspensioen. Zo kun je op tijd het pensioen bij de flexwerker aanzetten of een overeenkomst in de volgende fase aangaan.

Meer informatie nodig?
Kijk in het handboek of neem contact op met het Service Center.

Nieuwsbrief